KO JE SAD IZDAJNIK INFORMERU? Vučić se sastao sa sinom tajkuna Džordža Soroša

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa zamenikom predsednika Upravnog odbora Fondacije za otvoreno društvo Aleksom Sorošem o regionalnoj saradnji i podršci te fondacije evropskim integracijama Srbije, reformama u oblasti medija i vladavine prava.

 

Vučić je rekao da je strateški cilj i glavni prioritet Srbije punopravno članstvo u EU, dodavši da je Srbija spremna za dalje reformisanje društva i dostizanje evropskih standarda, saopštilo je Predsedništvo.

Predsednik Srbije je rekao i da je regionu Zapadnog Balkana mesto u Evropskoj uniji, i da Srbija, uprkos povremenim negativnim procesima u regionu, ostaje opredeljena da sva otvorena bilateralna pitanja sa susedima rešava dijalogom.

Advertisements

 

U saopštenju je navedeno da je Aleks Soroš ohrabrio Srbiju da nastavi da igra konstruktivnu ulogu, kada je reč o stabilnosti Zapadnog Balkana, i naglasio da je Fondacija za otvoreno društvo spremna da pruži podršku reformskim procesima i razvoju preduzetništva, kao i programu integracije Roma u Srbiji.

Dvojica sagovornika su se saglasili da je potrebno da Srbija nastavi da primenjuje reforme, posebno one koje se odnose na vladavinu prava.

 

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić)

Advertisements

error: