KO JE SAD IZDAJNIK INFORMERU? Vučić se sastao sa sinom tajkuna Džordža Soroša

Podeli vest sa drugima!
  • 144
    Shares

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa zamenikom predsednika Upravnog odbora Fondacije za otvoreno društvo Aleksom Sorošem o regionalnoj saradnji i podršci te fondacije evropskim integracijama Srbije, reformama u oblasti medija i vladavine prava.

 

Vučić je rekao da je strateški cilj i glavni prioritet Srbije punopravno članstvo u EU, dodavši da je Srbija spremna za dalje reformisanje društva i dostizanje evropskih standarda, saopštilo je Predsedništvo.

Predsednik Srbije je rekao i da je regionu Zapadnog Balkana mesto u Evropskoj uniji, i da Srbija, uprkos povremenim negativnim procesima u regionu, ostaje opredeljena da sva otvorena bilateralna pitanja sa susedima rešava dijalogom.

Advertisements

 

U saopštenju je navedeno da je Aleks Soroš ohrabrio Srbiju da nastavi da igra konstruktivnu ulogu, kada je reč o stabilnosti Zapadnog Balkana, i naglasio da je Fondacija za otvoreno društvo spremna da pruži podršku reformskim procesima i razvoju preduzetništva, kao i programu integracije Roma u Srbiji.

Dvojica sagovornika su se saglasili da je potrebno da Srbija nastavi da primenjuje reforme, posebno one koje se odnose na vladavinu prava.

 

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić)

Advertisements