KO JE OVDE LUD: Vlada daje pare aerodromu u Banjaluci, a ucenjuje Niš?!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Dok je niški Aerodrom „Konstantin Veliki“ uslovljen, kako je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, da pređe u vlasništvo Republike da bi dobijao pare i razvijao se, ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović je najavila da će srpska Vlada ulagati u banjalučki aerodrom (na slici ispod) koji niti je državni, niti je u Srbiji?!

 

U Aerodrom “Konstantin Veliki” ne može da se ulaže dok ne postane vlasništvo Države – govorili su prethodnih meseci i gradska i republička vlast, pravdajući odluku o poklanjanju aerodroma.

“So na ranu” svim Nišlijama stavio je Aleksandar Vučić, koji je poručio da aerodrom može da ostane gradski, ali da ne traži pare za investicije.

 

Ipak, ova “pravila” ne važe za banjalučki aerodrom, koji bi ubuduće mogao da se razvija parama građana Srbije, iako nije u ovoj državi, niti je njeno vlasništvo!

Pored Er Srbije koja već leti iz Beograda za Banja Luku, verujem da će u narednom periodu biti i drugih kompanija koje će leteti sa ovog aerodroma, a mi smo spremni da pomognemo kako bi ovaj aerodrom postao jak kao i neki drugi aerodromi u okruženju – navela je Mihajlovićeva.

Advertisements

Mihajlovićeva je naglasila da je neophodno da se nastavi sa investicijama u ovaj aerodrom, a sa v. d. direktorom Duškom Kovačevićem (na slici ispod) je razgovarala o planovima i podršci Vlade Srbije u tome.

 

Banjalučki aerodrom ima odličan geostrateški položaj, dodala je Mihajlovićeva, uz opasku da njime “upravlja Vlada Republike Srpske, a ne Grad Banja Luka”.

Kovačević je naveo da je srećan što ga je potpredsednica Vlade Srbije “uverila da će Vlada Srbije nastaviti da pomaže aerodrom”.

Imamo dobru saradnju i s Aerodromom “Nikola Tesla“ i sa Aerodromom “Konstantin Veliki“, kao i sa kompanijom Er Srbija. Veoma nam je stalo da Er Srbija nastavi da leti na liniji Beograd – Banja Luka i ako je moguće da imamo i više linija, a posebno nam je važno što možemo da računamo na dalju pomoć Vlade Republike Srbije – istakao je Kovačević.

 

Upoznao je Mihajlovićevu sa planovima razvoja ovog aerodroma, a impresioniralo ga je, kako kaže, što je ona obećala maksimalnu pomoć Vlade i Ministarstva saobraćaja kada su ti planovi u pitanju.

 

Izvor: Južne vesti

Advertisements

error: