KLUPKO SE ODMOTAVA! I TERZIĆ PRIZNAO: Da, VUČIĆ kontroliše CRVENU ZVEZDU!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Generalni direktor crveno-belih odgovorio je na pitanja koja interesuju zvezdašku javnost.

 

Zvezdan Terzić ne bi voleo da posle Skupštine kluba napusti Crvenu zvezdu, već da ostane na mestu direktora i nastavi započete poslove na Marakani.

U intervjuu za nedeljnik “NIN”, “alfa i omega” kluba iz Ljutice Bogdana je istakao da ima podršku navijača, a takođe je objasnio i zašto nije otišao iz kluba kada je 2015. godine bio podneo ostavku.

– Tada sam rekao da kao tehničko lice ostajem da zastupam klub do izbora novog rukovodstva. Pošto se na izborima 11. oktobra niko nije javio, dan kasnije Upravni odbor je odbacio moju ostavku. Dakle, spekulacije da sam dve godine direktor u ostavci su netačne i zlonamerne. Moj mandat traje do 2019, godine – rekao je Terzić.

S obzirom na to da su crveno-beli ispustili šampionsku titulu i trofej u Kupu, uz čak tri poraza od Partizana, mnogi su tražili da on sada podnese ostavku, a zašto to nije učinio?

Advertisements

– Ne mogu da podnesem ostavku ako sam uspešan. Klub je bio pred gašenjem, bio je spreman Unapred pripremljeni plan reorganizacije (UPPR), odlazak u treću ligu, gašenje, pa fuzija sa trećim klubom… Titule nisu jedini parametar. Prepolovili smo dug. Dugoročno, urađeno vredi više od pet-šest titula.

Mnogo se ovih dana pričalo o tome kako je on došao u Zvezdu u proleće 2015. godine, kao i da li je marioneta predsednika Srbije Aleksandra Vučića, te da ga je upravo on tu postavio.

– Došao sam na poziv Aleksandra Vučića. On me je jednom pozvao i rekao: „Mislim da si ti jedini sposoban da vodiš Crvenu zvezdu. Voleo bih da to prihvatiš“. Eto, tako je bilo. Prvi put kada osetim da nemam podršku predsednika Vučića otići ću iz kluba. Iz poštovanja prema njegovoj funkciji i ličnosti. Ako on misli da ne radim dobro posao odmah ću otići – dodao je on.

Takođe se dotakao i teme navijača, naročito onoga što se dogodilo u poslednjih 10 godina, kada su bivši navijači Zvezde postali vođe navijača Partizana.

– Činjenica je da tribinu Partizana u velikoj meri vode bivši navijači Zvezde. Ne razumem to i zato ne želim da stavljam u isti koš njih i Delije.

 

 

IZVOR: ESPRESO.RS

Advertisements

error: