KLINTON, OLBRAJT I KLARK: Dobro je što smo bombardovali Srbiju!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Uz Donalda Trampa i Reksa Tilersona, desetu godišnjicu proglašenja nezavisnosti Kosovu su čestitali i bivši američki predsednici Bil Klinton i Džordž Buš. Čestitke su uputile bivše državne sekretarke Medlin Olbrajt i Kondoliza Rajs, kao i bivši komandant NATO snaga u Evropi, general Vesli Klark.

 

U video-poruci predsednik Klinton je izjavio da će Kosovo “uvek u njegovom srcu imati posebno mesto”.

– Izuzetno sam zahvalan što sam kao predsednik SAD mogao da pomognem da ostvarite budućnost u slobodi i toleranciji – rekao je Klinton.

On je podvukao da veruje da je “zasluženo mesto” Kosova punopravno članstvo u Ujedinjenim nacijama, EU, NATO i međunarodnoj zajednici uopšte.

 

– Za vaše međunarodne prijatelje širom sveta je značajno da nastavite da radite na prevazilaženju sukoba iz prošlosti – poručio je Klinton.

Advertisements

Bivši predsednik SAD Džordž Buš je u svoje i ime supruge Lore čestitao narodu Kosova uz poruku “u ovom značajnom trenutku želimo vam mirnu, demokratsku i bogatu budučnost”.

 

Biuvši komandat NATO snaga u Evropi u vreme napada na SRJ, general Vesli Klark je ispod slike s Kosova iz tog vremena napisao: “Čestitke narodu Kosova, slavimo deset godina nezavisnosti”.

I bivše američke državne sekretarke SAD Medlin Olbrajt i Kondoliza Rajs su narodu Kosova čestitale desetu godišnjicu nezavisnosti.

Predsednik i premijer Kosova Hašim Tači i Ramuš Haradinaj su povodom godišnjice primili čestitke i drugih stranih zvaničnika.

 

INFORMER

Advertisements

error: