KAZNE PLJUŠTE KO LUDE! “Srednja brzina” muči vozače

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Saobraćajna policija kaznila je u prethodna tri dana više od 500 bahatih za volanom zbog prekoračenja srednje brzine od 120 km/h na šest čeonih rampi na autoputu, a pre nego što nagaze na gas, vozači bi trebalo da znaju da je ušteda vremena minorna u odnosu na rizik i sankciju.

 

Saobraćajna policija od petka dežura na šest čeonih naplatnih rampi u Vrčinu, Šimanovcima, Staroj Pazovi, Nišu, Šidu i Subotici, gde odmah sankcioniše neodgovorne vozače dok bahate za volanom koji prekorače srednju brzinu i izađu na neku od bočnih rampi gde nema saobraćajne patrole čeka kazna na kućnu adresu.

 

Naime, na svim naplatnim rampama na auto-putu postoje kamere koje beleže registarske oznake i prosečnu brzinu vozila. To znači da vozači sa srpskim tablicama ni na koji način ne mogu da izbegnu kaznu dok vozači sa stranim registarskim oznakama dobijaju sankciju samo na rampama gde dežura saobraćajna policija, i to odmah.

 

Inače, u prethodna tri dana više od 90 odsto kažnjenih bili su “stranci”.

Advertisements

 

“Naši vozači su uglavnom upoznati sa ovom merom, tako da ne čine ni celih 10 odsto sankcionisanih. Planiramo da pred letnju sezonu pošaljemo dopise ambasadama kako bismo upozorili svoje državljane na sankcionisanje prekoračenja srednje brzine u Srbiji, ali i da na više jezika na elektronskim displejima na autoputu obavestimo vozače o ovoj novini”, poručuju u saobraćajnoj policiji.

 

Inače, vozači ne dobijaju na računu na naplatnoj rampi informaciju o prosečnoj brzini kojom su vozili, već saobraćajna policija tu “priznanicu” sa srednjom brzinom dodeljuje samo onima koji naprave prekršaj.

 

U saobraćajnoj policiji tvrde da bahati vozači neće moći tako lako da izbegnu kaznu ni pauzom između dve rampe pošto će broj vozila presretača biti povećan na auto-putu, a koristiće se i sve više radara.

 

Bez obzira na to, statistika pokazuje da nijedna kazna nije vredna uštede vremena, a da je rizik daleko veći.

 

IZVOR: Kurir.rs / FOTO: AP

Advertisements

error: