KARAĐORĐEVIĆ: Beli dvor pripada meni a ne građanima

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Princ Aleksandar Karađorđević saopštio je danas da ima neoborive dokaze da je sva imovina njegove porodice, uključujući i Beli dvor, kupljena i građena iz ličnih sredstava njegovog dede Kralja Aleksandra Prvog, te zatražio njeno hitno vraćanje.

 

U saopštenju je naveo da su dva dvora u okviru Dvorskog kompleksa na Dedinju, Kraljevski i Beli dvor, kao i sva ostala imovina, uključujući sadržaj sefa 555 u Narodnoj banci, nesporno privatna imovina kralja Aleksandra Prvog.

 

Karađorđevićima novac umesto Belog dvora!

– Te nekretnine su kupljene, građene, održavane i finansirane iz ličnih sredstava mog dede Kralja Aleksandra Prvog, za šta imam apsolutne i neoborive dokaze – kaže princ.

Advertisements

Naveo je da ima još mnogo porodica koje zahtevaju pravdu i vraćanje svoje imovine.

– Ja u ime svih nas kažem da pravda mora da prevlada. Ovo pitanje mora da se reši odmah, na prijateljski i civilizovan način, i ja se radujem što ću biti deo toga – kaže princ.

 

On, kako je naveo, u ime svih građana čija je imovina nezakonito oduzeta kao i imovina njegove porodice, hitno traži pravdu.

 

Kaže i da je privatno vlasništvo jedno od najosnovnijih ljudskih prava i osnova svih demokratskih i civilizovanih zemalja, te istakao da je Srbija doživela brojne nepravde i da njen narod ne zaslužuje još jednu.

 

REPUBLIKA.RS / FOTO: Tanjug

 

Advertisements

error: