KAKVI LIKOVI! Informer i Telegraf 265 puta najavili RAT!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Informer i Srpski telegraf su tokom 2018. godine u 265 navrata najavljivali ratove i sukobe na naslovnim stranama. Najveći broj ratova vodili smo sa „ustašama“ (47 puta), a potom sa „Šiptarima“ (30 puta).

 

Oružane sukobe imali smo sa svim susedima, sem sa Rumunima.

Ovo su podaci do kojih je došao Stefan Janjić, urednik portala Fake news tragač. S obzirom da je sa predanošću pratio sve „ratove“ koje smo vodili, logično pitanje koje se prvo postavlja je – kako je moguće da smo ih preživeli, praktično ih i ne osetivši.

 

– Fiktivni rat podrazumeva i fiktivnu odbranu i tu je ključ našeg uspeha. Kada nas napadaju nepostojeći džihadisti, mi se branimo nepostojećim migovima. Da nije tužno i zastrašujuće, bilo bi bajkovito – kaže Janjić za Danas. Na pitanje da li ga je tokom istraživanja nešto iznenadilo, odgovara da nije, uprkos tome što su tabloidi najavljivali svoja otkrića kao “šokantna” i “ekskluzivna“.

– Uvek imamo utisak da smo za ta otkrića već čuli i da su davno prestala da nas šokiraju. Srbiju napadaju sve susedne države, izuzev Rumunije, i verujem da bi Rumunija mogla da bude džoker za sledeću, 2019. godinu, jer je to još jedina karta koja nije upotrebljena. Nakon najava da Hrvati napadaju Apatin, džihadisti Kosovsku Mitrovicu, a Bošnjaci Banjaluku, mislim da je pitanje vremena kada će Rumuni otvoreno iskazati pretenzije ka Vršcu – ističe naš sagovornik. U moru ratova koje smo vodili, najteži nam tek predstoji jer je Informer nedavno najavio – nuklearni. Čitaoci najtiražnijeg tabloida verovatno se pitaju da li ćemo ga preživeti. Janjić je uveren da hoćemo.

Advertisements

 

– Naravno da ćemo preživeti i nuklearni rat, pre svega zahvaljujući činjenici da je Maja Gojković predsednica Upravnog odbora Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije. Ne treba zaboraviti ni modele odbrane ponuđene u tabloidima, pre svega Teslino tajno oružje, ali i srpske vojne satelite. Ipak, pretpostavljam da će nuklearnu katastrofu u tom slučaju morati da prežive i Albanci i Hrvati, jer bismo bez njihovih pretnji ispisanih na naslovnim stranama tabloida i mi relativno brzo izgubili nagon za opstanak, a samim tim i volju za životom – kaže urednik Tragača. Najave krvoprolića je, dodaje, teško analizirati „jer što više čitate to manje znate“.

 

– Primera radi, potpuno je nejasno da li nam je Donald Tramp saveznik ili smrtni neprijatelj, budući da je u Informeru prešao put od bilborda “Trampe, Srbine” do naslova “Tramp Šiptar!” za samo nekoliko dana, a sličan bipolarni poremećaj zabeležen je i kod drugih aktera iz Srbije i sveta. U sveopštoj predratnoj šizofreniji nedvosmisleno je pozitivna uloga samo dva aktera – Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, za kojeg bi prosečan čitalac prosečnog domaćeg tabloida mogao pomisliti da je ruski ministar za odnose sa Srbijom – zaključuje Stefan Janjić.

 

danas.rs

 

Advertisements

error: