KAKVA LAŽ! Lončar: Srpsko zdravstvo bolje nego u EU!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Ministar je naveo da mu je cilj da dodatno unapredi državno zdravstvo, da ga odbrani, jer je to jedini način da svi, i oni koji nemaju novac i koji imaju da plate, mogu da se leče.

 

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da mu je cilj da dodatno unapredi zdravstvo u Srbiji, ali ne tako što će u sistem uključiti privatnike.

– Zdravstveni sistem će u naredne dve do tri godine biti najbolji u region – rekao je Lončar za medije i dodao da će niški klinički centar biti gotov do kraja godine kao i da uskoro počinje najveće sređivanje bolnica u Srbiji u poslednjih pola veka.

Prema njegovim rečima, najlakše bi bilo da se u sistem zdravstva uključe privatnici, ali prethodno stvari moraju da se postave na svoje mesto i da se kaže da li Srbija želi da ima privatno ili državno zdravstvo.

Advertisements

 

Lončar je naveo da mu je cilj da dodatno unapredi državno zdravstvo, da ga odbrani, jer je to jedini način da svi, i oni koji nemaju novac i koji imaju da plate, mogu da se leče.

Ministar je naveo da je svestan da će takav njegov stav kritikovati oni koji su najzainteresovaniji za deo kolača od dve mlijare evra koliko je u zdravstvenoj kasi na godišnjem nivou.

Cilj ministarstva je i da ravnomerno razvija zdravstvo u celoj Srbij, rekao je Lončar i dodao da ne želi elitističke centre u Srbiji.

On je međutim izneo tezu da je srpsko zdravstvo bolje nego u osam članica Evropske unije. Ovime je i zvanični potvrdio reči predsednika države koji je ovaj podatak izneo uživo u televizijskom prenosu.

 

Pink / Dnevni Žurnal

FOTO: Tanjug

 

Advertisements

error: