KAKVA ČAST U PEKINGU! Kinezi svirali “Tamo daleko” pred svim svetskim liderima sveta!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Narodna Republika Kina još jednom je pokazala da Srbiju smatra iskrenim prijateljem. Na svečanoj večeri koju je predsednik Si Đinping priredio svetskim državnicima, među kojima je bio i premijer Vučić, Srbiji je ukazana posebna čast. Kineski orkestar odsvirao je melodiju čuvene srpske pesme iz Prvog svetskog rata – Tamo daleko!

U melodiji stare srpske pesme “Tamo daleko”, koju je kineski orkestar odsvirao bez greške, mogli su da uživaju svi svetski zvaničnici, među kojima su bili i Vladimir Putin, Redžep Tajip Erdogan i mnogi drugi…

Peking je ovih dana ekonomski centar sveta zbog foruma “Jedan pojas – jedan put”, ulice glavnog grada Kine su umivene i maksimalno ukrašene, a po oceni mnogih grad nikad nije bio lepši.
Sve izgleda glamurozno, a ništa manje luksuzno nije ni unutar odaja u kojima se okupljaju politički i ekonomski lideri sveta.

Kinezi ništa ne prepuštaju slučaju – svaki tanjir na gala večeri ima poseban vez, svaka kašika, viljuška, nož postavljeni su milimetarski precizno, srazmerno jedni udaljeni od drugih.
Koliko gostiju, toliko i konobara na usluzi za svakog gosta, spremni da u trku ispune želje.
Tu su i nezaobilazne kineske skulpture koje ukrašavaju stolove u sali.
Domaćini, međutim, nisu otkrili koliko sav glamur košta.

Advertisements

Posle večere organizovana je spektakularna kineska opera, koja će biti održana u Domu naroda.
Premijer Vučić, drugog dana posete Kini prisustvovao je otvaranju Foruma i imao razgovore sa velikim brojem državnika među kojima i sa Si Ðinpingom, predsednikom Ruske federacije Vladimirom Putinom…
Vucić je takođe imao i niz sastanaka sa predstavnicima velikih kineskih kompanija zainteresovanih za investiranje i ekonomsku saradnju sa Srbijom, a prisustvovao je i potpisivanju više sporazuma među kojima i Memorandumi sa CRBC o izgradnji dela Koridora 11 i “Fruškogorskog koridora”.

U delegaciji koju predvodi premijer su i potpredsednica Vlade i ministarka za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukuru Zorana Mihajlović, ministar privrede Goran Knežević, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i gradonačlenik Beograda Siniša Mali.

IZVOR: INFORMER

Advertisements

error: