KAKVA ČAST U PEKINGU! Kinezi svirali “Tamo daleko” pred svim svetskim liderima sveta!

Podeli vest sa drugima!
  • 553
    Shares

Advertisements

Narodna Republika Kina još jednom je pokazala da Srbiju smatra iskrenim prijateljem. Na svečanoj večeri koju je predsednik Si Đinping priredio svetskim državnicima, među kojima je bio i premijer Vučić, Srbiji je ukazana posebna čast. Kineski orkestar odsvirao je melodiju čuvene srpske pesme iz Prvog svetskog rata – Tamo daleko!

U melodiji stare srpske pesme “Tamo daleko”, koju je kineski orkestar odsvirao bez greške, mogli su da uživaju svi svetski zvaničnici, među kojima su bili i Vladimir Putin, Redžep Tajip Erdogan i mnogi drugi…

Peking je ovih dana ekonomski centar sveta zbog foruma “Jedan pojas – jedan put”, ulice glavnog grada Kine su umivene i maksimalno ukrašene, a po oceni mnogih grad nikad nije bio lepši.
Sve izgleda glamurozno, a ništa manje luksuzno nije ni unutar odaja u kojima se okupljaju politički i ekonomski lideri sveta.

Kinezi ništa ne prepuštaju slučaju – svaki tanjir na gala večeri ima poseban vez, svaka kašika, viljuška, nož postavljeni su milimetarski precizno, srazmerno jedni udaljeni od drugih.
Koliko gostiju, toliko i konobara na usluzi za svakog gosta, spremni da u trku ispune želje.
Tu su i nezaobilazne kineske skulpture koje ukrašavaju stolove u sali.
Domaćini, međutim, nisu otkrili koliko sav glamur košta.

Advertisements

Posle večere organizovana je spektakularna kineska opera, koja će biti održana u Domu naroda.
Premijer Vučić, drugog dana posete Kini prisustvovao je otvaranju Foruma i imao razgovore sa velikim brojem državnika među kojima i sa Si Ðinpingom, predsednikom Ruske federacije Vladimirom Putinom…
Vucić je takođe imao i niz sastanaka sa predstavnicima velikih kineskih kompanija zainteresovanih za investiranje i ekonomsku saradnju sa Srbijom, a prisustvovao je i potpisivanju više sporazuma među kojima i Memorandumi sa CRBC o izgradnji dela Koridora 11 i “Fruškogorskog koridora”.

U delegaciji koju predvodi premijer su i potpredsednica Vlade i ministarka za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukuru Zorana Mihajlović, ministar privrede Goran Knežević, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i gradonačlenik Beograda Siniša Mali.

IZVOR: INFORMER

Advertisements