KAKO LAŽE! VUČIĆ: Tramp želi da priča sa mnom pa ću mu ispuniti želju kad hoće!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo bi da se do kraja godine sastane sa predsednikom SAD Donaldom Trampom, piše Blic.

 

Kako navodi list, pozivajući se na izvor iz diplomatskih krugova u Vašingtonu, tom susretu prethodiće susret sa potrpedsednikom SAD Majkom Pensom u septembru. Osim toga, Blic navodi da bi taj sastanak trebalo da se dogodi oko 20. septembra i da će biti praktično uvod u sastanak Vučića i Trampa.

Vučić i Pens bi trebalo da se sastanu na marginama zasedanja GS UN o Kosovu i da razgovaraju o dijalogu Beograda i Prištine, ali i o ukupnoj situaciji u vašem regionu”, istakao je sagovrnik Blica i dodao da još nije stigla zvanična potvrda da će do ovog sastanka doći.

Advertisements

Kako sada stoje stvari, Pens dolazi u Njujork i postoji velika mogućnost susreta sa predsednikom Srbije. Tada bi trebalo da budu dogovoreni i svi detalji susreta Vučića i Trampa, prenosi Blic. Krajem ovog ili početkom sledećeg meseca, kako saznaje list, Vučića očekuje nastavak kosovskog dijaloga u Briselu.

Ovi sastanci trebalo bi da dovedu do znatnih pomaka kada je rec o resavanju kosovskog problema, ali i do rešavanja sveukupne balkanske krize, napominje list.

“Očekujemo da se međunarodna zajednica jasnije odredi prema pitanju stabilnosti Balkana. Naše državno rukovodstvo će insitirati da s e izvrši pritisak na Prištinu kako bi oni počeli da ispunjavaju sve ono što je dogovoreno u Briselu , a pre svega da krenu u realizaciju ZSO”, ističe izvor lista iz srpske vlasti.

Predsednik Vučić 7. i 8. septembra treba da ide u posetu BiH, a početkom oktobra, putovaće u Zagreb na poziv predsednice Kolinde Grabar Kitarović.

 

IZVOR: N1 SRBIJA, BETA

Advertisements

error: