KAKAV MAJMUN! Nemački novinar UŽIVO: Ubistvo Trampa možda i ne bi bilo loše!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Jedan nemački urednik i izdavač je rekao da bi “ubistvo u Beloj kući” bio najlakši način za zaustavljanje Tramp-katastrofe, s obzirom da bi službeni opoziv putem Kongresa bio pretežak, piše RT.

 

Jozef Jof, urednik i izdavač nemačkih levo orjentisanih novina Die Zeit rekao je to tokom emisije ‘Presse club’ na nemačkoj javnoj televiziji ARD u sredu. U toj su emisiji gledaoci su imali priliku da postavljaju pitanja preko telefona, a jedan je pitao da li je li moguće opozvati američkog predsednika Donalda Trampa i okončati nešto što je nazvao ‘Tramp-katastrofom’.
Postoji li legalani i moguć način ili rupa u Ustavu koja bi vodila do njegovog odlaska, upitao je gledaoc.
Konstans Stelzenmiler, jedna od prisutnih u emisiji odgovorila je da su pravni koraci za takvu mogućnost komplikovani i dugi.
– Dve trećine Senata moralo bi da glasa za to da bi Tramp otišao s mesta predsednika objasnila je Stelzenmiler, a Jof ju je tad prekinuo i rekao da bi ubistvo u Beloj kući rešilo taj problem.
Jof i njegove novine posebno su kritikovali Trampa, kao i većina nemačkih meinstrim medija nakon Trampovih kontroverznih primedbi o nemačkoj kancelarki Angeli Merkel i njenoj imigranstkoj politici.
Uoči Trumpove inauguracije, Jofe je pisao i za britanski The Guardian s naslovom ‘Tramp je iskezio zube prema Merkelovoj. On će učiniti neizrecivu štetu Evropi’.

Advertisements


Zakon koji brani uvrede stranih državnika
Breitbart, američka desničarska stranica s vestima, čiji je bivši šef Stiveen Banon sada Trampov glavni strateg, piše da ova primedba može da izazove istragu policije u Nemačkoj, na temelju nemačkog zakona koji zabranjuje uvrede čelnika stranih država.
Pod istom je istragom komičar Jan Bohmerman zbog uvrede turskog predsednika Erdogana u jednom komičnom TV šou prošle godine.
Ipak, nemački ministar pravosuđa Heiko Mas kaže da će taj zakon uskoro biti promenjen ili ukinut jer je suvišan i nepotreban.


Korisnici društvenih mreža na Jofove komentare različito reagovali
Jof nije prvi koji je spomenuo mogućnost atentata na Trampa. Uoči inauguracije, CNN je objavio program u kojem se nagađalo šta bi se dogodilo kad bi nekakva katastrofa pogodila sve okupljene na tom događaju. To je našilo na žestoke kritike Trampovog tima i njegovih pristalica i još više pojačalo tenzije između američkih medija i predsjednikove administracije.

 

INFORMER

Advertisements

error: