KAKAV KRALJ! Ameri poručili Putinu da gubi vlast, njegov izraz lica ih totalno ODUVAO!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ruski predsednik je naredio potpisivanje ugovora kojim će se oružane snage odmetnute gruzijske pokrajine Južne Osetije uklopiti u strukturu Vojske Rusije.

 

Kako javlja Rojters, Gruzija je osudila potez ruskog predsednika Vladimira Putina, a može se očekivati da će isto učiniti brojne zapadne države, uz optužbu da Kremlj u tišini priprema aneksiju dela teritorije druge suverene države, nakon što je isto uradio s ukrajinskim Krimom pre dve godine.

Moskva de fakto već godinama kontroliše Južnu Osetiju, planinski region na severoistoku Gruzije, ali je dosad taj region službeno tretirala kao nezavisnu državu, doduše međunarodno nepriznatu.

Advertisements

Prema tekstu predloga za koji Putin insistira da se potpiše što pre, separatisti u Južnoj Osetiji bi uz blagoslov Moskve trebalo da prihvate nove operativne procedure za njihove oružane snage, dok će struktura i ciljevi tih oružanih snaga biti formirani u dogovoru s Rusijom, prenosi “Jutarnji list”.

U sporazumu takođe stoji da se pripadnici oružanih snaga Južne Osetije mogu prebaciti u Oružane snage Ruske Federacije u ruskoj bazi u Južnoj Osetiji. Nadalje, separatisti će smanjiti sopstvene oružane snage u skladu s brojem novih vojnika koje u svojoj bazi zaposle Rusi. Ugovor sa separatistima trebalo bi da zaključe ruski ministri odbrane i spoljnih poslova.

Američki novinar Dejvid Timoti ponizio je Putina, rekavši da on nema nadležnost za takve stvari uz napomenu da gubi vlast, njegov izraz lica sve prisutne je nasmejao.

FOTOGRAFIJU POGLEDAJTE GORE u vlasništvu korporacije GETTY IMAGE.

 

B92 / DNEVNI ŽURNAL

Advertisements

error: