Kad Vučićevi ljudi dave novinare to je u redu, kad novinar Pinka dobije šamar to je haos!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nasilje nad novinarima je nedopustivo i brza reakcija policije u slučaju novinarki televizije Pink je za pohvalu, ali nadležni moraju ekspresno da deluju i povodom napada na novinare drugih redakcija, smatraju sagovornici Kurira.

 

Nasilje nad novinarima je nedopustivo i brza reakcija policije u slučaju napada na novinarke TV Pink Gordanu Uzelac i Maru Dragović je za pohvalu, ali nadležni moraju ekspresno da deluju i povodom napada na novinare drugih redakcija, smatraju sagovornici Kurira.

Gordana Uzelac i Mara Dragović, novinarke televizije Pink, kako su saopštili ova TV kuća i nadležne institucije, napadnute su juče na protestu pokreta Dveri ispred zgrade te televizije. Muškarac V. V. iz Lučana udario je Dragovićevu u glavu, dok je, saopšteno je, Gordana Uzelac nokautirana.

 

Priveden odmah

V. V. je odmah priveden, što je, prema rečima sagovornika Kurira, za svaku pohvalu, ali bila bi prava stvar kada bi policija tako brzo delovala i u drugim slučajevima, bez obzira na politički kontekst i aktere.

Advertisements

S druge strane, čak tri i po meseca nakon napada na novinarku Danasa Lidiju Valtner, fotografa koji sarađuje s agencijom Tanjug, te novinare sajta Espreso, Insajder i Vajs nadležni nisu priveli napadače iako su oni identifikovani. Svi oni bili su izloženi nasilju – fizičkom ili verbalnom – na mitingu tokom inauguracije predsednika Srbije 31. maja. Iako je više medija objavilo slike napadača i ispostavilo se da su to redari SNS, slučaj još uvek nije rešen.

Kako su iz tužilaštva rekli za Danas (još 10. avgusta), MUP u tom trenutku još uvek nije dostavio dopunski izveštaj i informacije u vezi s napadima na novinare tokom mitinga SNS na dan inauguracije predsednika. Tada je navedeno da su identifikovani napadači na novinarku Valtner, kao i na jednog fotografa, ali ne i oni koji su napali novinare Insajdera i Vajsa. U julu ove godine obijen je stan novinarke Krika Dragane Pećo, a policija još uvek nije uhapsila počinioce tog dela.

 

IZVOR: KURIR NOVINE

Advertisements

error: