KAD SI UZ VLAST MOŽE! Vlasnici STUDIJA B ilegalno grade vile po DEDINJU!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Da li je vreme od najave do izglasavanja Zakona o ozakonjenju mnogim investitorima poslužilo da svesno započnu izgradnju bez dozvole, znajući da će im zakon omogućiti legalizaciju?

 

Jedan od mogućih primera je i slučaj zgrade koja se gradi u elitnom prestoničkom naselju Dedinje gde novi vlasnici televizije Studio B bez dozvole grade stambenu zgradu.

U ekstrazoni, na Dedinju, jednom od najbogatijih beogradskih naselja gde je zabranjeno graditi zgrade više od dva sprata, jedna višespratnica raste na broju 11 u ulici Koste Racina. Niče od nule i s nulom građevinskih dozvola.

Za početak, ovde je prekršen Zakon o planiranju i izgradnji, jer na ovom gradilištu ne postoji gradilišna tabla na kojoj bi moralo da piše ko je investitor, ko je izvođač radova, šta se gradi i gde je građevinska dozvola. Tek prošlog novembra neko je došao i posekao sedam borova starih 100 godina, a onda su stigli i bageri.

Advertisements

Kaznu za nelegalnu seču od 100.000 dinara platilo je preduzeće Maksim medija koje je, ispostavlja se, i vlasnik placa i investitor radova. To je preduzeće porodice Krdžić koji su u javnosti poznatiji kao novi vlasnici gradske televizije Studio B. Iako su opštini Savski venac više puta podnosili zahtev za dozvolu da grade zgradu sa više od tri stana, zbog nepotpune dokumentacije, nikada je nisu dobili.

„Mi smo kao gradska opština uradili sve što je u našoj moći da zaustavimo bespravnu gradnju, zabranili smo radove, zatvorili smo gradilište, podneli smo krivičnu prijavu“, kaže Dušan Dinčić, predsednik Opštine Savski venac.

 

n1 srbija

Advertisements

error: