JUTKA: Zaposlio sam celu svoju porodicu pa šta?

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Zaposlio sam preko 800 ljudi, meni su skoro svi u Brusu rod, brani se bivši šerif Brusa, čovek koji je zbog optužbe za seksualno uznemiravanje morao da ode sa čela opštine.

 

Milutin Jeličić Jutka, donedavno predsednik opštine Brus, u razgovoru za Kurir priznaje da je zaposlio gotovo celu familiju, ali da je to tako ispalo „jer je njemu ceo Brus familija“.

Posle višemesečnog ignorisanja poziva i poruka Kurira, Jeličić je pristao da da intervju. On govori o zemljištu na Kopaoniku, koje je mimo svih procedura dao svom kumu Milanu Sinđeliću, o dugovanjima lokalne kafane prema opštini, a koju je u zakup uzeo njegov drugi kum, o otpisu dugova lokalnog JKP na čijem je čelu njegov bratanac, njegovoj firmi…

 

Opština, dok ste je vi vodili, dozvolila je vašem kumu Stojanu Jeličiću da dug prema opštini prebije sa potraživanjima koja ima prema FK Kopaonik. Nije li to kršenje zakona?

– To nisam odlučio ja, već opštinsko veće i Skupština opštine. Ja jesam bio u tom opštinskom veću, ali o tome se glasa, a ja nisam glasao. Ne mogu ja da utičem na bilo koga. Taj FK je bio opštinski do 2015, posle je postao udruženje građana.

Vaš bivši zamenik Aranđel Stojković kaže da vam je u startu sugerisano da je to kršenje zakona. Kažu da vi utičete na ostale članove veća pošto ste nekom zaposlili ženu, nekom rođaka…

Advertisements

 

– Ima javni pravobranilac i on treba da uloži žalbu na to. Pa kad je kršenje zakona, što su glasali? Znači, ja da kažem da skoče u bunar, oni bi skočili… Mogu da utičem i da kažem, a neko može da prihvati moj predlog ili ne mora. Nikad nisam ucenjivao. Vi sad da me pitate: „Možete li da pitate tog direktora da mi zaposli Peru ili Žiku“, normalno, ja kažem: „E, zamolili ste me, ako ima mesta, ubacite i zaposlite po zakonskoj proceduri.“ Nekog može, nekog ne.

 

Znači, vi ste sugerisali članovima veća da ta odluka prođe?

– Ja sam sugerisao članovima veća da sve što rade bude po zakonu. Nisam rekao ni za, ni protiv.

 

A to što ste zaposlili širu familiju, što svi primaju platu iz budžeta…

– Zaposlio sam preko 800 ljudi, zapošljavao sam redom, ko je tu iz moje familije, ne znam. Zaposlio sam sve građane naše opštine koji su ispunjavali uslove. Nisam gledao da li mi je familija ili nije. A i meni su skoro svi familija. Idite iz ustanove u ustanovu i pitajte: „Ej, ko te zaposlio?“ Pa normalno da će da kažu: „Jutka, predsednik, ne znam kako me tačno zovu.“ Znam da je to oko 800 ljudi, jer sam baš nešto gledao, izanalizirao, od opštinske uprave, Doma kulture, četiri osnovne škole, jedne srednje, Doma zdravlja…

 

Autor Vesti: Kurir.rs

Foto: AMG

Advertisements

error: