JUTKA: Ja sam dobar čovek mene narod obožava!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Na današnjoj sednici konstatovana je Jeličićeva ostavka, ali i njegovog zamenika i članova Opštinskog veća.

 

U javnosti se prethodnih dana puno govorilo o ovoj sednici. Da li će ona uopšte biti i održana i da li će imati kvorum. Njega je bilo jer je od ukupno 29 odbronika na sednici bilo prisutno njih 20. To je bilo dovoljno da se konstatuje njegova ostavka.

Ispred zgrade Skupštine opštine u trenutku dok se održavala sednica, okupili su se predstavnici opozicije, među kojima i lideri Saveza za Srbiju Dragan Đilas, Boško Obradović, Borko Stefanović.

 

Oni su tražili da se imenuje novi predsednik opštine jer bi, kako su rekli, u suprotnom Jeličić mogao da obavlja dužnost predsednika opštine, do izbora novog.

“Došli smo u Brus i pozvali građane da nam pridruže zbog toga da bismo bili sigurni da će Jutkina ostavka biti konstatovana. Jer oni su mogli da izmisle neku pravnu zavrzlamu i da on i dalje ostane na čelu opštine Brus. To nismo hteli da dozvolimo i smatramo da je pritisak građana u protestima ali i medija koji su bili hrabri da o tome izveštavaju bio veoma važan i doveo do toga do pravednog rešenja. Sada očekujemo da državni organi budu ažurni i u krivičnom postupku”, rekao je Borko Stefanović.

Advertisements

 

Lideri SzS u jednom trenutku su izveli neku vrstu performansa. Noseći ruže u rukama, krenuli su ka grupi žena koje su stajale na stepenicima ispred Skupštine kako bi Jutki dale podršku. Ali, kada su im lideri SzS prišli sa cvetovima, one su okrenule leđa i nisu želele da prihvate poklone.

Posle višečasovnog održavanja sednice, odbornici su izabrali novog predsednika opštine Brus, a Saša Milošević će ubuduće obavljati posao prvog čoveka Brusa. Jeličić kaže da je zadovoljan izborom svog naslednika.

 

“Nastaviće da radi kao što sam i ja radio. A medijima poručujem da bolje pišu i da neistine i laži ne objavljuju. Ja sam doživeo medijsku torturu. A oni me nisu birali, već narod, čiju apsolutnu podršku i dalje imam”, rekao je Jeličić i poručio da bi, kada bi se sada održali izbori, osvojio 90 odsto glasova.

Jeličić je u fokus javnosti dospeo nakon što je optužen za seksualno uznemiravanje svoje sekretaricu Mariju Lukić kojo je, između ostalog, poslao oko 15.000 neprimerenih poruka. I taj slučaj je pred sudom u Brusu, a naredno ročište je 10. aprila.

 

IZVOR: N1

FOTO: N1

Advertisements

error: