JURIĆ: Političar koji je ljubio maloletnicu da bude osuđen!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Zamenik gradonačelnika Bora Branko Perić (60) zloupotrebio je javnu funkciju kako bi iskoristio devojčicu, kaže predsednik Fondacije “Tijana Jurić” Igor Jurić.

 

– To jeste zloupotreba javne funkcije i država po tom pitanju treba da se oglasi i ogradi od njegovih postupaka, jer to ne sme da postane normalna pojava – rekao je Jurić za Tanjug.

Konstatujući da je ostavka Perića najmanje što se može očekivati u ovom momentu, Jurić je poručio i da institucije i prvi čovek Bora moraju da se ograde i da osude ponašanje visoki funkcionera u tom gradu.

 

Za takvo ponašanje, smatra Jurić, mora da postoji moralna osuda ukoliko nema krivične odgovornosti i ukoliko se dokaže da je devojčica dobrovoljno pristala.

Advertisements

– To je skandalozno ponašanje jednog odraslog čoveka. Naravno da dete nije svesno ni svog čina, ni svoje situacije. Meni je lično strašno da taj čovek zakonski neće biti osuđen – ističe.

 

Nada se, kaže, da će devojčica ipak ispričati zašto je to uradila.

– Ako čovek koji vodi jedan grad smatra da ovo što je učinio normalan čin, onda treba da se zapitamo ko su nam rukovodeći ljudi u gradovima – istakao je Jurić.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru naložilo je Policijskoj upravi u Boru da prikupi dodatna obaveštenja protiv zamenika gradonačelnika Bora Branka Perića.

 

REPUBLIKA.RS

 

Advertisements

error: