JURIĆ: Gospođo Pešić za ubice dece mora doživotna kazna!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Igor Jurić je pokretač inicijative za takve izmene Krivičnog zakona i otac ubijene Tijane, po kojoj i zakon nosi ime.

 

Sociološkinja Vesna Pešić pozvala je poslanike da ne glasaju za tzv. Tijanin zakon, odnosno izmene Krivičnog zakona koje podrazumevaju doživotnu zatvorsku kaznu za ubice dece, na šta joj je otac brutalno ubijene Tijane Jurić, Igor Jurić odgovorio da je zakon usvojen još 2015. godine, a da se sada izmenama pooštravaju kazne.

 

Vesna Pešić, nekadašnja poslanica, smatra da doživotna robija “brutalizuje krivično zakonodavstvo”.

Advertisements

– Poslanici, nemojte glasati za Tijanin zakon, jer menja pojam čoveka kao bića koje podleže promenama i resocijalizaciji. Kazna ne sme biti osveta. Dozivotna robija bez prava izlaska, brutalizuje naše krivično zakonodavstvo i, generalno, represiju vlasti – napisala je Pešićeva na Tviteru.

 

Na tu objavu, između ostalih, odgovorio joj je i Igor Jurić, pokretač inicijative za takve izmene Krivičnog zakona i otac ubijene Tijane, po kojoj i zakon nosi ime.

– Poštovana gospođo Pešić, uz dužno poštovanje, moram Vam reći da ste zakasnili. ”Tijanin zakon” je odavno usvojen, još 2015. godine. Što se tiče doživotne kazne bez mogućnosti uslovnog otpusta, tražimo ga isključivo za najteže oblike teških krivičnih dela gde su žrtve deca – odgovorio je Jurić na Tviteru.

 

Espreso.rs

Advertisements

error: