JOVANOVIĆ: Kosovo je odavno izgubljeno moramo to da prihvatimo

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Beograd — Predsednik LDP Čedomir Jovanović izjavio da će Srbija, što se pre suoči sa činjenicom da je Kosovo izgubljeno 1999. godine, nastaviti “politički put”.

 

“Mi na Kosovu ovim pregovorima možemo da izgubimo jedino svoju budućnost… Mislim da je i ovima koji su vodili pregovore od početka bilo jasno da se radi o kupovini vremena. Možemo da pomognemo samo ako govorimo istinu, a to je da je Srbija izgubila Kosovo 1999.”, rekao je Jovanović novinarima u Skupštini Srbije.

Po njegovim rečima, u pregovorima su potrošene reči i argumenti, i nije lako odgovoriti na probleme koji su pred Srbijom, ali je to obaveza ljudi na vlasti.

Advertisements

 

“Apelujemo na ljude koji vode pregovore da mi u njima možemo da izgubimo pravo na budućnost. Srbija je davno napustila kosovske Srbe. Mi smo sami sebe osudili na život mimo sveta i tu nam niko nije kriv, ni (kosovski premijer Hašim) Tači, ni niko drugi”, rekao je Jovanović.

Poslanik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Momo Čolaković rekao je da će ta stranka podržati vladajuću koaliciju, a posebno državni vrh u potezima o kojima se vode pregovori.

 

“U okviru toga insistiramo na nastavku dijaloga i prihvatljiv je dalji razgovor”, rekao je Čolaković novinarima u Skupštini. Poslanik PUPS je izrazio uverenje da će državni vrh učiniti veliki napor da dođe do dogovora sa Prištinom.

B92

Advertisements

error: