JOŠ JEDNO DETE U SRBIJI MRTVO! Devojčica umrla od raka

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Mala Kalina Radnović (5) iz Kikinde, izgubila je životnu bitku. Sa tugom i bolom prenosimo vest da je juče u 6 sati i 50 minuta preminula hrabra Kalina na Dečjoj klinici u Novom Sadu. Devojčica koja je vodila bitku sa opakom bolešću – tumorom na produženoj kičmenoj moždini i moždanom stablu zauvek nas je napustila.

 

U poslednjem razgovoru sa Kalininim ocem, Branislavom Radnovićem, saopšteno nam je da je Kalina do sada imala 18 operacija, ona najvažnija trebalo je da se dogodi u Turskoj, u Istanbulu u bolnici “Aci Badem”. Nažalost njeno malo srce nije izdržalo terapije do kraja.

 

Ima nade za malog Dušana: Država razmatra mogućnost o lečenju u inostranstvu

Advertisements

Branislav Radnović, devojčicin otac, ispričao je u ranijem razgovoru da je sve počelo 4.jula prošle godine kada su primetili da Kalina ima poteškoće sa govorom, kretanjem i koncentracijom.

– Najpre smo pomislili da je u pitanju bezazlena bolest, vodili smo je kod specijalista misleći da su u pitanju krajnici, međutim, njeno stanje se svakim danom pogoršavalo. Iz Opšte bolnice u Kikindi hitno su nas uputili na Instititut za majku i dete u Novom Sadu, tamo smo saznali da je u pitanju ono najgore, da Kalina ima tumor.

 

Hitno je već 18.jula imala operaciju – smanjivanja tumora,od tada do poslednjeg dana trajala je njena borba. Dva puta su joj ugrađivali šant, tražili smo pomoć na sve strane jer ni jedna bolnica nije pristala na operaciju.

 

TELEGRAF.RS

Advertisements

error: