JEREMIĆ PORUČIO VUČIĆU: Nećemo dozvoliti da Arapi kupe svu našu zemlju!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić izjavio je u bačvanskom selu Parage da će se kao predsednik Srbije zalagati za zabranu prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima, kao i da se poljoprivredno zemljište ne daje u zakup bez odgovarajuće tenderske procedure.

 

“Kada budem predsednik, neću dozvoliti da Arapi, ili bilo koji drugi stranci, dobijaju zemljište u zakup bez tendera”, rekao je Jeremić u razgovoru sa meštanima tog sela.

 

On je istakao da je neophodno povećati subvencije, kako naši poljoprivrednici ne bi bili u podređenom položaju u odnosu na region, dodavši da ne vredi ni govoriti o Evropskoj uniji, gde se poljoprivreda tretira kao jedna od najzaštićenijih privrednih grana.

 

Jeremić je ukazao da je Srbija u prethodnih pet godina propustila da povuče 250 miliona evra bespovratnih sredstava iz evropskih fondova.

 

“Jedini razlog zbog čega to nismo uradili je nekompetentnost državne administracije da se na organizovan način tim odvojenim i dostupnim sredstvima pristupi”, istakao je Jeremić.

Advertisements

 

On je ocenio da imamo izuzetno dobre političke i ekonomske odnose sa Kinom, ali naš izvoz poljoprivrednih proizvoda u tu zemlju iznosi svega 20 miliona dolara, dok Bugarska u Kinu izvozi milijardu dolara godišnje, uglavnom poljoprivrednih proizvoda.

 

“Ako Srbija izvozi 20 miliona dolara, a Bugarska milijardu, a mi imamo bolje političke odnose – tu očito nešto ne funkcioniše”, rekao je Jeremić.

 

On je naglasio da je potpuno neprihvatljivo da se od građana oduzima ono što su decenijama sticali i precizirao da će mu, kada postane predsednik, jedna od prvih stvari biti pokretanje svega što je u njegovoj moći da se opozove neustavni, politički neprihvatljiv i nemoralan zakon o smanjenju penzija, naglasio je Jeremić.

 

Ne može neko u civilizovanom svetu da vam uzme nešto što ste zaradili. Kada je reč o penzijama poljoprivrednika i socijalnim pitanjima vezanim za selo, smatram da sva poljoprivredna gazdinstva i sve porodice koje se bave poljoprivredom moraju biti socijalno zaštićeni, ukazao je Jeremić.

 

FoNet

Advertisements

error: