JEREMIĆ: Nemojte da me hapsite, ja nisam upao u RTS

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Posle hapšenja jednog broja demonstranata koji su upali u zgradu RTS-a, predsednik Narodne stranke i jedan od lidera Saveza za Srbiju Vuk Jeremić pere ruke od dečaka kojeg su upravo on, i drugi predvodnici ove političke opcije, Boško Obradović i Dragan Đilas, nahuškali da upadne u zgradu televizije. Jeremić pere ruke od odgovornosti i svaljuje krivicu na Đilasa i Obradovića.

 

U emisiji Pravi ugao Radio televizije Vojvodine, na pitanje novinarke Ljubice Gojgić, Jeremić o upadu i hapšenju, je rekao da nije bio dogovor da se uđe u zgradu RTS-a.

– Mi smo drugačiji ljudi, prosto nije bio dogovor da se uđe u zgradu RTS-a i ja nisam ušao, rekao je Jeremić.

Advertisements

 

Na društvenim mrežama prenela se i navodna izjava Jeremića u kojoj upozorava vlast i policiju da nema osnova za njegovo hapšenje jer fizički nije ni bio prisutan u zgradi.

Jeremić, Obradović i Đilas su danas su na konferenciji za štampu zahtevali da se svi uhapšeni puste, a uhapšeno je 18 ljudi, uključujući i 18-godišnjeg Pavla Cvejića.

– Aleksandar Vučić ima zakonska i ustavna ovlašćena za aboliciju, da se ovi mladi ljudi vrate svojim porodicama, fakultetima i školi – rekao je Đilas na današnjoj konferenciji za novinare.

 

KURIR.RS

FOTO: TANJUG

 

Advertisements

error: