JEREMIĆ NAJVEĆI GUBITNIK IZBORA! Potrošio milione za kampanju a pobedio ga BELI!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Izbori 2017. za predsednika Srbije završeni su. Možemo da kažemo šta hoćemo, ali u principu se znalo kako će se sve završiti. Pobediće Aleksandar Vučić. 

 

Da li je sve bilo regularno i fer, verovatno nije. Ali to je već mnogo puta prežvakana priča, preskočićemo je.

Ovi izbori međutim pokazali su mnogo toga novog. Pomogli su nam da bolje uvidimo političku scenu ali i da predvidimo buduće moguće korake.

Realno je da će jednog dana i Vučić izgubiti vlast a sada već možemo videti i kako se to može desiti i ko bi mogao da ga obori sa vlasti u budućnosti. To su Saša Janković, Beli Preletačević, organizovani studenti…

Ovaj front bi za jedno 5 godina mogao da smeni Vučića sa trona.

Ipak da analiziramo izbore.

FOTO: BELI POBEDIO IAKO JE IZGUBIO!

Beli Preletačević je svakako najveće iznenađenje izbora. Do juče retko ko je znao za njega, pod uslovom da ne živi u Mladenovcu a danas je poznat širom sveta kao fenomen bunta.

On je ispunio svoju misiju i može biti prezadovoljan, nije ni očekivao da će postati predsednik. Beli je tako uz “iskrene laži” i jako malo novca za kampanju, uspeo da pobedi i osvoji jači plasman od Šešelja, Obradovića, Parovića, Stamatovića, Čanka ali i Radulovića. TO je jako dobar uspeh.

Dalje, Saša Janković relativno takođe može biti zadovoljan rezultatom što svakako jeste. Nije bilo realno da pobedi Vučića ali je svima jasno da ima čemu da se nada na izborima za Parlament, a moguće je i da gledamo u novog gradonačelnika Beograda.

Advertisements

foto: JANKOVIĆ OKUPIO ELITU

Janković je uspeo u onome što je malo kome uspelo. A to je da okupi kao političar mnoge javne ličnosti iza sebe. To je polazilo za rukom i drugima u prošlosti, ali naravno samo ukoliko su bili deo vlasti. Jer i te ličnosti nisu htele ništa za džabe.

Šešelj je gubitnik izbora. Bio je bezobrazno nadmen i siguran da će on biti predsednik a Vučić premijer. Konačno je shvatio da svojim primitivnim nastupom i zapaljivom retorikom više ne prolazi  u Srbiji. Verovatno se više nikad ni neće kandidovati na izborima.

Najveći gubitnik izbora je Vuk Jeremić. Za njega se pričalo da će posle Vučića osvojiti najviše glasova i da će otići u drugi krug. Može se reći da je za kampanju dao i više novca nego Vučić, što je gotovo nemoguće. Svi oni silni bilbordi, reklame agresivne preko Gugla, gostovanja po Srbiji i režiranih konferencija nisu bila dovoljnI da izađe ni na treće mesto.

foto: KOME SVE DUGUJE PARE I KAKO ĆE DA IH VRATI!?

Pobedio ga je Beli. Sa uloženim 10.000 dinara u stajling i nešto više novca za overu potpisa.

Ostale ne vredi ni komentarisati. Parović jedini nije uspeo da osvoji ni 1% glasova tako da će i jedini morati da vraća pare koje je dobio od države za kampanju.

To vam je tako.

 

Dnevni Žurnal / Miloš Ćupurdija

 

 

Advertisements

error: