JER U BOŽANSTVO SE NE DIRA! Vladika Grigorije KRITIKOVAO VUČIĆA pa OSTAO BEZ EPARHIJE

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Vladika zahimsko-hercegovački Grigorija koji je do sada bio i administrator eparhije Dabrobosanske, ostao je bez nje i na njeno čelo kao mitropolit postavljen je zvorničko-tuzlanski episkop Hrizostom, a episkop Fotije će iz Dalmatinske episkopije preći u Tuzlansku.

Ovo je samo jedna od odluka koja je donešena juče poslednjeg dana zasedanja Sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC).
U novi Sinod – “crkvenu vladu”, izabrane su vladike Milutin iz Valjeva, Justin Žički, Fotije i mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije.

Advertisements

Na Saboru je doneta i odluka da će vladika Atanasije Raketa preći iz Bihaćko-petrovačke i preuzeti Mileševsku eparhiju koja je bila upražnjena, kao i Niška eparhija posle izbora patrijarha, koju će sada preuzeti vikarni episkop Arsenije. “Alo” još pre početka zasedanja pisao da bi vladika Grigorije ponovo mogao biti “zvezda” Sabora, odnosno neko o kome će se raspravljati i ko će trpeti sankcije zbog javnih političkih istupanja.
– Mnoge vladike su uverene da njegovi politički angažmani naraušavaju ugled Crkvi. Smeta im i odnos koji Grigorije neguje sa Ambasadom SAD u Sarajevu, zbog čega ga svi smatraju američkim čovekom. Pojedine vladike zaziru od njegovih ambicija, ali i političkih veza- pričali su naši izvori. Upravo je možda iz ovih razloga on ostao bez eparhije Dabrobosanske.

Međutim, pre samo mesec dana, Vladika Grigorije rekao je da sa Vučićem i Nikolićem nikada nije bio na istoj strani. Ocenio je da je premijer Srbije preterao s pojavljivanjem u medijima, i dodao da je opasan političar. Kaže da smo od političara napravili polubožanstva, a proteste u Srbiji – apsolutno podržava.

OPOZICIONAR.COM

Advertisements

error: