JELENA MILIĆ: Osiromašeni uranijum u malim količinama može biti čak i zdrav!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Poznata aktivistkinja za zaštitu ljudskih prava NATO vojnika Jelena Milić prisustvovala je naučnom skupu „Osiromašeni uranijum – ubica ili lekar“ koji se održao u kampu američke vojske Bondstil na Kosovu i Metohiji.

Milić, koja je i direktor Centra za evroatlantske studije (CEAS), izjavila je da su zaključci međunarodnog skupa naučnika da „nema dokaza da je osiromašeni uranijum štetan, a da je sve više pokazatelja da je u malim količinima blagotvoran za ljudski organizam“.

Advertisements

Ova šokantna saznanja o koristi od osiromašenog uranijuma mogu suštinski da promene pogled Srba na NATO bombardovanje, kao i na samo priključenje Alijansi. „Ako za nešto možemo da optužimo NATO, onda je to što nas nije dovoljno zasuo osiromašenim uranijumom“, rekla je uvažena gospođa Milić i dodala da „ipak moramo imati razumevanja, jer su i druge teritorije – poput Iraka ili Sirije – vapile za ovom supstancom, da ne kažem lekom“.

Jelena Milić se u svom referatu pozvala na prof. dr Zorana Radovanovića, poznatog epidemiologa i zastupnika teze da „osiromašeni uranijum ne izaziva rak“. Slobodno prepričavajući teze dr Radovanovića, gospođa Milić je zaključila: „Videli biste, vi Srbi, koliko bi vas mnogo više umiralo da nije bilo bombardovanja osiromašenim uranijumom.“

Mi smo ostali bez komenara.

Najbolje nek popije kilo te supstance, pa nek nam onda priča.

INFO ŽURNAL / STANJE STVARI

Advertisements

error: