JAVNE LIČNOSTI PODRŽALE PROTESTE! Vreme je da ON ode!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Mnoge javne ličnosti podržale su proteste koji se danas održavaju u Beogradu a koji su usmereni, kako sami organizatori kažu, protiv aktuelne vlasti.

 

Za sada nije jasno da li je neko od njih i politički aktivan, ali se zna da će pojedini od njih govoriti na skupu i dati moralnu podršku u borbi protiv represije i nasilja nad političkim oponentima.

Iako se ranije pričalo da protesti imaju veze sa protestima u Parizu, te da će i Beograđani protestovati zbog poskupljenja goriva, to po svemu sudeći i nije baš tako.

Advertisements

S obzirom da je i sam slogan protesta “STOP krvavim košiljama” jasno je da je protest inspirisan napadom na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića. 

 

Ličnosti koje su za sada barem javno podržale proteste su glumci: Mirjana Karanović, Sergej Trifunović, Branislav Trifunović, Branko Cvejić, Nikola  Đuričko, Nikola Kojo.

 

Proteste su podržali i pevačica Jelena Karleuša, Vlado Georgiev ali i legendarni košarkaški trener Duško Vujošević, koji će čak kako saznajemo održati i govor u znak protesta. 

Podsećamo Vujošević je trenutno selektor košarkaške reprezentacije BIH, nakon što je ušao u otvoreni sukob sa Vučićem ali i Nebojšom Čovićem.

 

 

Dnevni Žurnal / FOTO: Žurnal Montaža

 

Advertisements

error: