JANKOVIĆ: Prvo što ću da uradim kao predsednik Srbije, SMENIĆU VUČIĆA ODMAH!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ne treba mi šajkača da bih bio Srbin, niti Bler da bih bio Evropljanin, rekao je za Blic budući kandidat za predsednika Srbije Saša Janković i dodao da „biti Srbin i Evroljanin nije dovoljno za imati državu“.

 

Ako pobedi na izborima kaže da će mu prvi potez biti smena Aleksandra Vučića sa mesta koordinatora svih službi bezbednosti.
– Okosnica mog programa sadržana je u načelima našeg Ustava- istakao je Janković i ukazao da su „sve vrednosti iz tih načela pogažene, pa insistiranje na njima liči na opoziciono delovanje“.

– Predsednik mora da bude oslonac za druge organe i garant građanima da u zemlji vlast ima država, a ne družina uzurpatora“, naglasio je Janković, dodajući da je to suština njegovog programa. Prema njegovim rečima, „predsednik mora da zaštiti građane od nepravednih, eksploatatorskih zakona i neravnopravnosti“.

Advertisements

– Mora da spreči da ministarstva i javna preduzeća budu partijske ćelije, vojska pretorijanska garda, a policija služba za zataškavanje zločina“, predočio je Janković.

Za akteulenog predsednika Tomislava Nikolića rekao je da je ćutao „gledajući samo da njega niko ne dira“, dok je za Aleksandra Vučića rekao da je „nastavio proces podela koji je počeo mnogo pre njega- ali da nije imao izgovor ratova koji je imao Milošević. – Nije imao ni slatku oblandu privrednog rasta koju je imao Koštunica, ni Tadićev još uvek vitalan državni aparat- ocenio je Janković.
– Zato su njegovi mehanizmi danas tako ponižavajući i brutalni, želi da vlada, a zna samo da deli i svađa, ne da spaja- rekao je Janković govoreći o Vučiću.

Dodao je da bi Vučić „hteo bi nešto, a ne zna kako“ i istakao da je za to što hoće potrebna država, a ne bratija.

– On ne zna šta je država- smatra Janković.

 

(Izvor: FoNet)

Advertisements

error: