JANKOVIĆ: Dajem ostavku, više nisam zaštitnik! GRAĐANI: Dosta smo te i plaćali 300,000 dinara!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

“Čuvajmo instituciju zaštitnika građana, trebaće nam, a ja sam svoju misiju ovde završio”, poručio je večeras zaštitnik građana Saša Janković.

 

Janković je pozvao svoje saradnike da izađu na mesto sa kojeg se obraćao na prijemu u Palati Srbija, upriličenom povodom desetogodišnjice postojanja institucije zaštitnika građana, i poručio da je svoju misiju na tom mestu završio.

Obraćanje je počeo pozdravom svojim saradnicima, na čelu sa zamenikom Milošem Jankovićem i rečenicom: “Ovo je zaštitnik građana, ništa nisam radio sam”.

Javnost je podsetio da je institucija obudsmana počela da radi u trenutku kada je bilo teško izgovoriti i njeno ime, a kamoli znati čemu služi.

“Srbija danas ima instituciju, a institucije čuvaju dostojanstvo građana. Čuvajmo ih”, poručio je Janković u Palati Srbija.

Advertisements

Prijemu nisu prisustvovali predstavnici vlade i drugi državni zvaničnici.

 

Obeležavanju 10. godine postojanja insitucije zaštitnika građana prisustvovali su poverenik za zaštitu informacija Rodoljub Šabić, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, ambasadori SAD Kajl Skat i Nemačke Aksel Ditman, šef misije UNHCR-a Hans Šoder, predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjisnka prava Meho Omerović i lideri opozicionih partija Boris Tadić, Čedomir Jovanović i Zoran Živković.

 

Dnevni list Danas objavio je da će Janković u utorak, 7. februara, podneti ostavku na mesto ombudsmana pošto je najavio da će se kandidovati za predsednika Srbije. Drugi petogodišnji mandat Saše Jankovića ističe 4. avgusta.

 

IZVOR: N1 / DNEVNI ŽURNAL

Advertisements

error: