IZVRŠITELJKA PETROVIĆ: Uzimamo stanove po zakonu, narod je kriv!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Izvršiteljka Snežana Petrović za RTS kaže da se u dosadašnjem radu pokazalo da izvršitelji posluju isključivo po zakonu, a da grešku prave građani jer ne primaju uredno rešenja o izvršenju i samim tim propuštaju rokove.

 

Javni izvršitelj je mlada profesija koja je formirana pre nekoliko godina i koja posluje isključivo po zakonu, rekla je Petrović za RTS.

“Mogu da govorim o pravilnostima i nepravilnostima javnog izvršitelja, kao što je ima u svakoj branši. Prema onome što smo pokazali u dosadašnjem radu, to je da isključivo poslujemo po zakonu”, ističe Petrovićeva.

 

Podseća da Ministarstvo pravde vrši nadzor nad javnim izvršiteljima po službenoj dužnosti, po pritužbi građana ili po zahtevu Komore izvršitelja.

“Građani mogu da podnesu prijavu na rad javnog izvršitelja, na pravilnost ili nepravilnost. Na primer, na oko 1.900 prijava koje su podnete Ministarstvu pravde, samo sedam je bilo osnovano”, kaže javna izvršiteljka.

Advertisements

Na pitanje da li izvršitelj može da manipuliše obavezom dostavljanja rešenja o izvršenju, Petrovićeva tvrdi da ne može i da tu nema nikakve manipulacije. Objašnjava da kada javnom izvršiocu stigne rešenje suda o izvršenju u njemu piše ko će to izvršenje sprovoditi.

 

“Tog trenutka kad stigne rešenje o izvršenju, dužna sam da ga u isto vreme pošaljem i poveriocu i dužniku”, ističe Petrovićeva.

Međutim, ističe da su građani ti koji prave grešku, jer ne primaju rešenja i samim tim propuštaju rokove.

 

“Drugo što može da bude neprijatno po dužnike je promena prebivališta. Mi se obratimo MUP-u koji kaže gde živi, ali se ispostavi da on živi na trećoj adresi. Za mene je to uredna dostava. Treba da se ponašamo uredno i da primamo pisma”, napomenula je javna izvršiteljka.

 

Petrovićeva kaža da ima prostora za pregovore sa građanima i da je javnim izvršiteljima cilj da pomognu i poveriocima i dužnicima.

Autor: RTS

 

Advertisements

error: