IZNENADNI SASTANAK! Vučić i Soroš razgovaraju o pravu Roma u Srbiji

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa zamenikom predsedavajućeg Fonda za otvoreno društvo Aleksandrom Sorošem.

 

Kako se navodi u saopštenju pres službe Predsedništva, Vučić i Soroš su razgovarali o napretku Srbije u evropskim integracijama, unapređenu položaja Roma u Srbiji i podizanju preduzetničkog duha.

 

Soroš je izrazio spremnost još veće podrške reformama, jačanju kapaciteta državnih institucija i jačanju demokratskih procesa u Srbiji, a tema razgovora bilo je i unapređenje položaja romske zajednice.

“Srbija ima priliku da iskoristi evropske i nacionalne resurse da unapredi položaj najugroženijih građana Srbije, među kojima su i Romi”, istakao je.

Advertisements

 

Predsednik Vučić je zahvalio Fondaciji na zalaganju da sedište inicijative „Integracija Roma 2020“, koju vodi Savet za regionalnu saradnju, bude u Beogradu pod pokroviteljstvom Vlade Srbije i izrazio očekivanje da saradnja sa ovom regionalnom inicijativom bude još plodotvornija.

Sastanku su prisustvovali članica borda Romskog programa Sonja Liht, direktor Odeljenja za romske inicijative Fondacije za otvoreno društvo u Budimpešti Željko Jovanović, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak i menadžerka Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva (SIPRU) Dragana Jovanović.

 

N1 SRBIJA

Advertisements

error: