IZNENAĐENJE NA IZBORIMA U BEOGRADU!? Može li Mirković pobediti Vučića!?

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Gradski izbori u Beogradu sve su nam bliži. Kampanja iako zvanično nije ni počela, traje uveliko pod prikrivenim marketingom predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

 

Baš zbog najavljenih izbora u Beogradu, sve su ulice raskopane, započeti su novi projekti koji verovatno nikada neće biti završeni, a sasvim “slučajno” pokreće se i obnova i modernizacija parkova na Ušću. Naravno radovi će trajati godinama i godinama, ali to nije ni poenta. Bitno je započeti radove pre izbora, kako bi propaganda uspela.

Analitičari smatraju da će SNS i Vučić i ove izbore dobiti poprilično lako jer nema ozbiljnih protivnika. Ipak, koliko god da je to verovatno i tačno, najveća snaga Vučića leži u tome što ima ogromne resurse i novac, a samim tim i najveću šansu za pobedu. Dok ostali to nemaju.

FOTO: Vučić će morati dovesti Kurir pod kontrolu ponovo.

MIRKOVIĆ ČOVEK INSAJDER

Kao jedan od kandidata najavljuje se i nekadašnji član Srpske napredne stranke, Saša Mirković. Današnji predstavnik pokreta “Cela Srbija”. Nema sumnje da je u pitanju osoba koja ima dosta uvida i informacija u ono šta je Vučić radio na lokalnom ali i republičkom nivou. Upravo iz tog razloga, Mirković predstavlja veliku pretnju aktuelnom predsedniku Srbije.

Jer poznata je ona izreka: “Najteže udarce nam zadaju oni koji nas najviše poznaju, jer znali su gde da udare”.

Najveća medijska pretnja Vučiću, koju Mirković može da iskoristi su novine Kurir. Koje bi mogle da ga podrže u borbi protiv Vučića, ipak kako smo i ranije pisali, Kurir i Vučić su se izgleda sve dogovorili i pomirili.

Ipak, Mirković će se na putu do mesta gradonačelnika Beograda morati poprilično namučiti, s obzirom da u bitku ulazi sa “političkom aždajom” koja veštim manipulacijama ponekad udari i na samu sebe. Na ruku će mu ići to što glasačko telo u Beogradu daje sve manju podršku Vučiću, ali i to što će od septembra meseca masovni štrajkovi paralisati Beograd zbog velikog nezadovoljstva.  (Ne verujete da će štrajkova biti!? Samo gledajte).

FOTO: Septembar će biti u znaku štrajkova

Ništa manja nije ni činjenica i to da projekat “Beograd na vodi” ima velike finansijske probleme, zbog čega u tajnosti zapravo i kasni izgradnja čuvene Kule Beograd. Upravo zato sada Vučić vadi novog keca iz rukava u vidu Karića i njegovog Tesla Sitija na Makišu koji takođe verovatno nikada neće biti završen.

Advertisements

Mirković ima šansu da dobije podršku glasača upravo zbog razloga što postoji veliko nezadovoljstvo u gradu. Ali tu je i činjenica da je Mirković insajder, neko ko je znao i video šta SNS radi iznutra. Nema sumnje da će ljudi tražiti od Mirkovića sve više informacija i dokaza o kriminalu SNS-a. A da li će Mirković to omogućiti javnosti, ostaje da se vidi.

FOTO: Period saradnje sa SNS i Zoranom Mihajlović

FINANSIJE MIRKOVIĆA

Čuveno pitanje pred izbore! Koliko je zapravo kandidat “težak”. Koliko je spreman finansijski da izdrži borbu? Ovo je pitanje na koje nemamo odgovor. To zna samo sam Mirković. Ali činjenica jeste da bez velike finansijske podrške, pobeda gotovo da nije moguća u ovim trenucima. Sem ukoliko se ne umešta svetski interes, koji je za sada nikakav.

Treba finansirati medijske kampanje, aktiviste, banere, flajere, bilborde, gostovanja po televizijama, internet kampanju i insajdere koji će prikupljati dodatne prljave informacije protiv Vučića. Sve to nije nimalo jeftino a cifra se označava milionima evra. Evidentno je da će Mirković trebati nečiju pomoć. A da li će je dobiti ostaje da se vidi.

FOTO: Strane službe su uz Vučića za sada!

STRANE SLUŽBE SE MEŠAJU!?

Ima nagoveštaja u određenim medijima da će se i u ove izbore umešati strane službe. To je delimično i tačno, ali morate da imate u vidu da su se najveće svetske sile prepustile Vučiću i dale mu podršku, jer im završava više nego dobro sve poslove. Teško da će dati podršku nekome drugome, a pogotovo ne Mirkoviću koji zapravo urušava ugled njihovog projekta “VUČIĆ”.  Ipak da ne zaboravimo to da službe Velike Britanije nisu naklonjene Vučiću. Može li oni dati ponudu Mirkoviću!? Možda. Nikad ne reci nikad i tu ostaje mogućnost za promenu interesa.

Mirković može pobediti Vučića na izborima, može postati gradonačelnik Beograda. Ali, moraće imati podršku medija (jednog dela), moraće finansijski da pokrije troškove, opozcija će morati da se ujedini i shvati da samo jedan čovek može da dobije Vučića, službe iz inostranstva će morati da igraju na više karata, interesi i nezadovoljstvo građana će morati biti podmireni, štrajkovi će morati potrajati što duže. U tim okolnostima sve je moguće!

 

Izvor / Tekst: Dnevni Žurnal / Miloš Ćupurdija

Advertisements

error: