IZBORI 2017 – VUK JEREMIĆ: Ukoliko Saša Janković uđe u drugi krug, podržaću ga!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Budući kandidat za predsednika Srbije ;Vuk Jeremić izjavio je večeras u Vrbasu da ga ne raduju “dešavanja u kući čudnih duša koja se zove Srpska napredna stranka” zato što u toj borbi, kako je naveo, isplivavaju “elementi najgoreg u jednom društvu”.

Kako je saopštio Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD), Jeremić je u razgovoru s građanima Vrbasa kazao da je kandidat SNS-a za predsednika Srbije Aleksandar Vučić “izdao Vojislava Šešelja, čoveka koji ga je politički napravio, i Tomislava Nikolića, čoveka koji ga je doveo na vlast”.

“Ako je izdao Šešelja i Nikolića, da li možete da pomislite da neće izdati i vas”, istakao je Jeremić.

 
On je ocenio da je na predstojećim izborima za predsednika Srbije najvažnije zaustaviti personalizaciju vlasti i države, kako ona, u slučaju Vučićeve pobede, ne bi bila zacementirana na period od narednih pet godina.

Advertisements

“Ovo su izbori naroda, ovo nisu izbori u kojima će ključnu ulogu igrati političke partije”, ocenio je predsednik CIRSD.

Govoreći o drugim opozicionim kandidatima, Jeremić je najavio da će “bezrezervno” podržati Sašu Jankovića, ukoliko bivši zaštitnik građana uđe u drugi krug predsedničkih izbora.

“Nisam rekao ni jednu jedinu ružnu reč, niti uputio bilo kakvu otrovnu strelu prema bilo kom opozicionom kandidatu do sada. To nije slučaj i obrnuto, uključujući i Sašu Jankovića. Ja sam rekao i ostajem pri svom obećanju: Bude li on u drugom krugu, bezrezervno ću ga podržati i neću postavljati bilo kakve uslove za to”, naveo je predsednik CIRSD.

Jeremić je dodao da bi voleo da i Janković ima sličan stav ali da “iz nekog razloga” još to nije čuo.

“Ali čak i da to ne bude slučaj, ja pri svom obećanju ostajem. Ja nisam Aleksandar Vučić, ja ispunjavam svoja obećanja”, kazao je Jeremić.

 

IZVOR: Agencija BETA

Advertisements

error: