IVICA DAČIĆ O PREDSEDNIČKIM IZBORIMA: Premijer Vučić plus ja jednako je uspeh!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Dačić je takođe naveo i da mu nije jasna kandidatura Vuka Jeremića.

Vladajuća većina treba da ima kandidata za predsednika Srbije, koji će da pobedi u prvom krugu, a ukoliko Srpska napredna stranka to ne podrži, kandidat Socijalističke partije ću biti ja, rekao je danas lider SPS i šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

 Dačić je na TV Pink rekao da čeka da se lider SNS i premijer Srbije Aleksandar Vučić vrati iz Davosa sa Svetskog ekonomskog foruma da se dogovore da li će imati zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima.

– Vučić plus Dačić je dobitna kombinacija. Ukoliko SNS to neće, kandidat SPS ću biti ja – kazao je lider socijalista.

Dačić je naveo i da mu nije jasna kandidatura Vuka Jeremića, jer bi za njega trebalo da glasaju bivši glasači DOS, a politika koju je on vodio u vreme kada je predsednik Srbije bio Boris Tadić nije bila baš u skladu sa politikom DOS-a.

On je rekao i da je Tadić “ostavio sve” što se sada dešava sa Kosovom.

– (Angela) Merkelova je lično priznala meni i Vučiću da ju je bivša vlast u Srbiji prevarila, a sada za sve krive mene i premijera Srbije i krive nas za to što se pregovori vode u Briselu – rekao je Dačić.

Advertisements

O kandidaturi Zaštitnika građana Saše Jankovića za predsednika, Dačić je kazao da je apsolutno nenormalno da on i dalje obavlja funkciju zaštitnika građana, jer to nije politička, već nezavisna funkcija sa koje treba da se kontrolišu političari.

On je od samog početka, a to nije ni krio bio naklonjen DS i za mene to nije iznenađenje – rekao je Dačić.

Komentarišući izjavu šefa poslaničke grupe DS Gorana Chirića da je Dačić uplašen zbog osipanja biračkog tela jer sedi u “katastrofalnoj vladi koja je srozala životni standard”, Dačić je upitao po kom osnovu je onda on specijalni savetnik direktora “Pošte Srbije”.

– Po kom osnovu je Chirić specijalni savetnik direktora ”Pošte Srbije”, ima 190.000 dinara platu i koristi službeni automobil 24 sata – upitao je Dačić.

On je rekao i da Chirić ima duplo veću platu od njega, a njemu drži predavanje.

Ako si opozicionar izađi iz toga. Nemoj da sediš u državnom preduzeću. Ima duplo veću platu od mene, on je u javnom preduzeću i meni drži predavanje. Hajde da se zamenimo – kazao je Dačić

.

(Telegraf.rs/Tanjug)

FOTO: RADE PRELIĆ

Advertisements

error: