ITALIJANSKI MINISTAR: Migrantima nije mesto u Evropi

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

– Italija neće više biti “evropski izbeglički kamp” – izjavio je italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini.

 

On je ranije obećao da će uvesti strože mere radi smanjenja dolazaka novih migranata, kao i vraćanja kući onih koji su već u Italiji.

– Jasno je i očigledno da je Italija napuštena. Sada vidimo činjenice – izjavio je Salvini, komentarišući stav nemačkog kancelara Angele Merkel da je Evropi potreban novi pristup imigraciji.

Advertisements

 

Salvini, koji želi da otvori centre za pritvor i deportovanje migranata u svakom delu Italije, ranije je na svom Tviter nalogu napisao da Evropa treba ili da pomogne da zamlja bude sigurna ili će italijanske vlasti odabrati druge metode.

Italija je postala jedna od glavnih ruta u Evropu za ekonomske migrante i azilante, kojom svake godine prođe na stotine hiljada migranata iz severne Afrike, od kojih na hiljade njih umre na moru.

On je ujedno poručio da Evropa ne treba biti masovno naseljena od strane migranta muslimana jer će poremetiti demografsku sliku jednog dela sveta.

 

BLIC.RS

Advertisements

error: