ISTRAGA STOJI! Ubice Olivera Ivanovića nikad neće biti poznate

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

– Važno je da se, pre svega zbog porodice Ivanovića, dobije odgovor na to pitanje – rekao je Dalibor Jevtić.

 

Član Predsedništva Srpske liste i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić izjavio je danas da nema pomaka u istazi o ubistvu Olivera Ivanovića.

Kosovo je spremno: Tači otkrio detalje razgovora sa premijerom Bugarske o odnosu sa Srbijom.

 

 

On je rekao da je to ono što dodatno zabrinjava.

– Kako vreme prolazi, sve manje možete čuti bilo kakvu informaciju o tome. Koliko god da sam u početku bio optimista da ćemo dobiti odgovor na pitanje ko je i zašto ubio Olivera Ivanovića, tako sam sada sve više uveren da se to neće desiti – rekao je Jevtić gostujući na Pinku.

 

On je dodao da je važno da se, pre svega zbog porodice Ivanovića, dobije odgovor na to pitanje.

Jevtić je rekao da Srbi na Kosovu i Metohiji žele Zajednicu srpskih opština na način na koji je to potpisano u Briselu i nikako drugačije.

 

– Sve što se radi drugačije mi nećemo prihvatiti. Postoji inicijativa od strane Albanaca da ZSO sada ponude kao nešto što će biti zamena za stolicu u UN, što mislim da će se teško dogoditi.

Advertisements

 

Istakao je da Srbi ne žele ZSO koja će biti nešto što trenutno postoji u zakonima na Kosovu.

– Ja sam to i Albancima u Prištini rekao. Pitao sam ih: “Da li mislite da je neko otišao u Brisel da pregovara sa vama da bi dobio ono što već postoji u zakonima?” Mi nismo pregovarali oko nečega što već imamo, već smo tražili nešto dodatno – rekao je Jevtić.

Ono što je definitivno sigurno, istakao je, to je da u Prištini postoji malo volje za kompromisom.

– Kada govorimo o kompromisu i sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nekoliko puta vrlo jasno rekao da će on biti itekako težak i bolan, ali je kao takav sigurno u dugoročnom smislu jedino moguće rešenje da konačno rešimo odnose dva najveća naroda na zapadnom Balkanu, a to su Srbi i Albanci – rekao je Jevtić.

On je naglasio da je vrlo važna uloga i poštovanje koje Vučić ima u međunarodnoj političkoj areni i da to itekako utiče na mnoge bitne stvari.

 

TELEGRAF / TANJUG

Advertisements

error: