ISTORIJSKA PODELA!? PREKRAJANJE GRANICA: Amerika Srbiji pripaja sever Kosova!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Balkanu je potrebno novo crtanje granica kako bi se ispravila nepravda prema Srbima koji su zarobljeni iza neprijateljskih linija, ocenjuje komentator Forbsa.

Balkanu je potrebno novo crtanje granica kako bi se „ispravila nepravda prema Srbima koji su zarobljeni iza neprijateljskih linija“. Prekrajanje bi konačno trebalo da ide u prilog Srbiji i uspostavljanju pozitivnih odnosa Beograda i Prištine, ocenjuje magazin Forbs. To bi moglo da znači, kako ocenjuju sagovornici Kurira, da Srbiji bude pripojen sever Kosova, ali i Republika Srpska.

Poznati američki časopis Forbs objavio je nedavno spoljnopolitičku analizu komentatora Daga Bandoa u kojoj navodi da je u ranijoj svetskoj spoljnoj politici jedina zajednička stvar bila ta da su Srbi uvek gubili, da Amerika i EU nisu bile na strani Srbije, ali jesu na strani Albanaca s Kosova.

Kako se navodi, iz Prištine i Beograda dopiru neprijateljski tonovi i pretnje, zbog čega je vreme da SAD i EU ponovo umešaju prste i „ovog puta učine pravu stvar“.

Advertisements

Zločini nad Srbima

– Nakon što je NATO uspeo da protera srpsku vojsku, Albanci su počeli da čine najstrašnije zločine i etničko čišćenje nad Srbima, proteravši najmanje četvrt miliona Srba, Roma i ostalog nealbanskog stanovništva, a američki i evropski vojnici, uprkos tome što su okupirali teritoriju, uradili su vrlo malo da to zaustave – podseća Forbs.

List dalje navodi i da ljudi sa severa Kosova žele da budu deo Srbije, ali da sistematska nepravda prema njima stvara nove mogućnosti za konflikt.
– Potrebni su novi pregovori, ali oni u kojima SAD i EU neće biti na strani Albanaca, već na strani Srba, a jedino rešenje je ono kojim će i Priština i Beograd biti zadovoljni – zaključuje Bandoa.

Politički analitičar Branko Radun kaže da se američka spoljna politika trenutno prestrojava i da je to realna šansa za Srbe.

IZVOR: KURIR

Advertisements

error: