ISKRENO! AKADEMIK TEODORVIĆ: Doktorat Siniše Malog je SUMRAK UNIVERZITETA!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Akademik Dušan Teodorović ocenio je da je pitanje priznavanja doktorata gradonačelnika Siniše Malog pitanje na kojem se lomi budućnost akademske zajednice visokog obrazovanja Srbije.

Gostujući u Novom danu, Teodorović je rekao da bi ako bi Siniša Mali bio promovisan za doktora tehničkih nauka to bi bio „sumrak“ Univerziteta u Beogradu.

„Ja Sinišu Malog ne poznajem i nemam ništa protiv toga da on bude i nedoktor i doktor, ali s obzirom da je on važna figura vladajućeg režima, tu se lomi budućnost akademske zajednice visokog obrazovanja Srbije – zato je to važno pitanje“, rekao je Teodorović. Hajde da zamislimo da je uhvaćen u plagijatu neko ko nije politička ličnost, mislim da bi na FON-u bili mnogo hrabriji da kažu da je prepisivao.

Advertisements

– Etička komisija Fakuleteta organizacionih nauka uradila je sramnu stvar, a čitav FON je kukavički sramno izglasao, da se ne radi o plagijatu, već o pogrešnomnavođenju referenci, što je neverovatna neistina. U izveštajusu rekli da je sve bilo krasno, po procedurama kakve su propisane i sakrili činjenicu da je gradonačelnik prepisao veliki broj stranica najdirektnije i o tome postoji dokumentacija, svaki prosečno obrazovani građanin Srbije to može da utvrdi- rekao je Teodorović.

Teodorović je podsetio da je uputio pismo rektoru Beogradskog univerziteta povodom ovog slučaja i da je rektor ima pravo da odbije nečije promovisanje. – Ta važna institucija mora da nađe snage da pregleda sve primedbe, dokaze koje smo dostavili… Pisao sam pismo rektoru Bumbaširoviću, zaveo sam ga kroz arhivu, i rektor na kraju mora da potpiše da je taj čovek doktor nauka. On ima pravo da odbije postavljenje profesora bez obrazloženja, ali ako će rektor da promoviše Sinišu Malog, neka ga promoviše, tu stvar staje- kazao je on.

(Izvor: Nedeljnik)

Advertisements

error: