IRINEJ: Dao sam orden Vučiću jer otvara nove fabrike

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej uručio je najviše odlikovanje SPC, “Orden Svetog Save Prvog stepena” predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za “delatnu ljubav prema Crkvi i neumornu borbu za celovitost Srbije, a posebno za očuvanje Kosova i Metohije u njenom sastavu”.

 

Vučić se izvinio poglavaru SPC zbog, kako je rekao, napada posle odluke da mu se dodeli to odlikovanje.

 

Irinej je u govoru upozorio da “ne smemo pokloniti nijednu stopu naše svete srpske zemlje, Kosova i Metohije”. Na akademiji u Beogradu povodom 800 godina autokefalnosti SPC patrijarh je rekao da Crkva s “puno razloga i opravdanja” dodeljuje najznačajnije odlikovanje predsedniku Srbije.

Advertisements

 

“Učinio je velika dela za čitavu Srbiju i njenu budućnost. Bila je ozloglašena među zemljama Evrope i šire, njeni ‘prijatelji’ su je predstavili kao zemlju genocida i svoja nedela pripisali srpskom narodu, što je nažalost prihvaćeno”, rekao je on.

 

Irinej je rekao da je “predsednik otvorio puteve Srbije Evropi i svetu, danas posle njegovog truda o Srbiji se govori i misli na drugačiji način. Do njega je Srbija kaskala u svom životu, sada se pokrenula privreda, krenulo se velikim korakom napred, vidimo svi kako se radi i šta se radi. Otvorio je i nove fabrike i zaposlio ljude i to je za orden”, rekao je patrijarh.

 

N1 Srbija / Dnevni Žurnal

Advertisements

error: