IRENA VUJOVIĆ: O politici sam naučila sve od Vučića

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Irena Vujović predsednica opštine Savski venac i funkcionerka Srpske napredne stranke u intervjuu za Espreso govori o odnosu sa Aleksandrom Vučićem, promenama u vrhu naprednjaka, Beogradu na vodi, ali i otkriva nam svoje herojsko poreklo.

 

Da krenemo od problema, koji su danas glavni problemi na opštini Savski venac?

– Opština Savski venac je centralna gradska opština i naravno da u njoj ima problema. Ipak mnogo je važnije to što mi u poslednje dve i po godine rešavamo te probleme i izlazimo u susret građanima. Svakodnevno se javi po neki problem ali moj tim i ja blagovremeno reagujemo i rešavamo ih, zbog toga ima puno zadovoljnih građana.

 

Šta je to danas drugačije u odnosu na period pre nego što ste preuzeli vlast na opštini Savski venac?

– Sve je drugačije, a sve to upravo počinje od ljudi. Moj tim i ja smo odlučili da kada sam stupila na dužnost 2016. godine da za nas nema većih i manjih problema i da probleme ne guramo pod tepih nego da ih energično i vredno rešavamo. Mogu vam reći da je opština Savski venac bila zapuštena opština, zbog toga smo razgovarali sa građanima, prikupljali njihove inicijative i tako smo građanima vratili veru u institucije. To je za posledicu imalo njihovo uključenje u zajedničkoj borbi za bolji život svih građana na opštini Savski venac.

 

Kada smo kod boljeg života, za sve građane i opštine važne su investicije, koje su to najvažnije investicije na opštini Savski venac danas?

Advertisements

– Savski venac je opština sa najvećim brojem investicija i on je srce beograda, a isto tako na Savskom vencu se odvija i najveći projekat Jugoistočne Evrope – Beograd na vodi. Zahvaljujući tom projektu pokrenuto je još mnogo stvari, kao što su rekonstrukcije ulica, saobraćajnica, uređenje fasada i slično. Svakako da je projekat Beograd na vodi i svaki put kada ga pomenem moram da istaknem i zahvalnost predsedniku Aleksandru Vučiću što je taj grandiozni san svih Beograđana pretvorio u stvarnost.

 

Kada bi morali sada da nam kažete tri osnovna fokusa za razvoj opštine Savski venac, koji bi to bili?

– Kada realno sagledate sadašnjost opštine, kada imate vizionarski stav o budućnosti i kada radite zajedno i predano sve su to preduslovi iz kojih proističe razvoj privrede, turizma, kulture, infrastrukture… Zbog toga se trudimo da u skladu sa potrebama i u skladu sa budućim planovima koji su važniji od prethodnih rezultata planiramo dalji razvoj. Svakako da neće izostati ponavljam, razvoj kulture, infrastrukture, privrede, turizma. To su sve fokusi na kojima radimo iz godine u godinu.

 

Mediji vas predstavljaju kao osobu u koju Aleksandar Vučić ima puno poverenje, kakav je Vaš lični odnos sa predsednikom Srbije?

– Sve što sam naučila za prethodnih 10 godina naučila sam upravo od Aleksandra Vučića i veoma sam mu zahvalana na tome. Naučila sam da je najvažniji zadatak svih nas bolji život i napredak građana Srbije, kao i da je interes Srbije iznad svakog ličnog interesa. Izuzetno mi je drago što sam imala tu priliku da budem u njegovom timu i što sam tu i danas. I dalje svaki trenutak i susret s njim koristim da naučim nešto novo i da to primenim.

 

ESPRESO.RS / INTERVJU

 

 

Advertisements

error: