IRAN UZVRATIO IZRAELU! Bombardovana vojna postrojenja

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Iranske snage u Siriji ispalile veći broj raketa na izraelsku armiju u Golanskoj visoravni. Izrael upalio sirene za vazdušni napad.

 

To je prvi put da su iranske snage iz Sirije napale Izrael koji je okupirao Golansku visoravan, preneo je Rojters i podsetio da su izraelske snage zauzele tu visoravan 1967. i anektirali je 1981, što međunarodna zajednica nikada nije priznala.

 

Izraelski mediji tvrde da je presretnuto i oboreno oko 20 iranskih raketa.

Zatim je Izrael izveo kontra napad na iranske položaje u Siriji, za koji portparol izraelske vojske kaže da je jedan od najvećin napada na iranske položaje poslednjih nekoliko godina.

Advertisements

 

Portparol izraelske vojske Džonatan Konrikus izjavio je rano jutros da su gađani položaji odakle su ispaljene rakete na Izrael kao i druga logistička i obaveštajna postrojenja i skladišta. Ipak, kako kaže, Izrael ne želi vojnu eskalaciju.

 

Izraelski ministar odbrane Avigdor Liberman izrazio je danas nadu da je poslednji krug nasilja sa Iranom na sirijskoj granici završen. “Nadam se da smo završili ovo poglavlje i da su svi primili poruku”, rekao je Liberman na konferenciji za novinare, prenosi Rojters. On je kazao da je Izrael pogodio “skoro sve iranske infrastrukturne ciljeve u Siriji”, kao i da nijedna iranska raketa nije pogodila teritoriju Golanske visoravni koja je pod kontrolom Izraela, odnosno da rakete ili nisu dotle domašile, ili su oborene od strane izraelskih snaga.

 

IZVOR: B92 Portal

Advertisements

error: