IDI VIŠE, DOSTA JE! – Radikali totalno pukli, VOJISLAV ŠEŠELJ razmišlja da se povuče!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

U vrhu Srpske radikalne stranke posle nedeljnih izbora i lošeg rezultata Vojislava Šešelja vlada vanredno stanje. Kako smo pouzdano saznali, Šešelj je ljut na svog zamenika Nemanju Šarovića, koji je vodio i organizovao kampanju.

 

Kako saznaju „Novosti“, Šešelj je ljut na svog zamenika Nemanju Šarovića, koji je vodio i organizovao kampanju. Lider je poručio Šaroviću da nije dobro odradio posao, da nije napravio realne procene i postavio strategiju koja će doneti više glasova.

Od nedelje uveče, kada su stigli preliminarni rezultati i kada je shvatio da mu se za godinu dana podrška prepolovila, Šešelj se ne oglašava. Samo je najavio da će o svemu pričati tek u četvrtak na konferenciji za novinare. Uz njega su zaćutali i ostali funkcioneri.

Advertisements

Kako „Novosti“ prenose, Šešelj je pozvao sve stranačke prvake i šefove lokalnih odbora da se u četvrtak „nacrtaju“ u sedištu partije u Magistratu. Nezadovoljan je sa 160.000 osvojenih glasova, što bi bilo ispod cenzusa da su parlamentarni izbori. Nije isključena ni opcija da će ponuditi ostavku, ali je to malo verovatno.

Unutarstranačke procene su da je malo vremena za krupnije reorganizacije, s obzirom na to da se spremaju beogradski izbori, a možda i parlamentarni. Takođe, radikali su svesni da je u ovom trenutku teško naći Šešeljevog naslednika na čelu SRS.

Izvesno je da će vrlo brzo biti sazvana Centralna otadžbinska uprava, na kojoj će se raspravljati o slabim rezultatima, i eventualno o poverenju Šešelju.

Inače Šešelj je toliko deprimiran rezultatom da hoće čak i dase povuče iz politike. To je delimično potvrdila i njegova žena u intervjuu za KURIR.

 

(Autor: Novosti)

Advertisements

error: