IDE U ZATVOR! Deda glumio Vučićevog savetnika pa krao ljude po Srbiji

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Zvonko Cvetković (63) iz Kragujevca optužen pred niškim sudom za prevaru u produženom trajanju na štetu V. M. iz Jagodine i N. R. iz Niša.

Kragujevčanin Zvonko Cvetković (63) optužen je za prevaru u produženom trajanju na štetu svoje ljubavnice V. M. iz Jagodine i njene prijateljice, Nišlijke N. R., koje je oštetio za preko 33.000 evra. Cvetković se naivnim ženama predstavljao kao savetnik Aleksandra Vučića i visoki funkcioner BIA, a hvalio se poznanstvima i sa drugim važnim političkim funkcionerima.

 

Da bi bio ubedljiviji, Cvetković je na sastanke dolazio u automobilu s rotacionim svetlom. Povremeno je, da bi ostavio još jači utisak, žrtve pozivao telefonom navodno iz Brisela i drugih gradova gde bi Vučić zaista bio u poseti, kako bi ih ubedio da se nalazi u njegovom društvu.

 

Pare za renoviranje kuće

Advertisements

Kako se navodi u optužnici Osnovnog tužilaštva u Nišu, Cvetković je 2. jula 2015. u Ćupriji upoznao V. M., predstavivši joj se kao Miroslav Milenković, savetnik tadašnjeg premijera. Dva meseca kasnije, iskoristivši intimnu vezu s njom, zatražio joj je novac da bi navodno renovirao kuću koju je kupio u Beogradu. Naivna žena mu je odmah dala 50.000 dinara, a kako je to prevarantu bilo malo, naveo ju je da podigne kredit od 300.000 dinara kako bi mu udovoljila.

 

U novembru 2015. godine okrivljeni je V. M. kazao da je imao sastanak s ministrom policije Nebojšom Stefanovićem, od koga je saznao da će biti uhapšena njena prijateljica N. R., inače vlasnica jedne privatne firme u Nišu. Uz posredovanje V. M. ugovorio je sastanak s N. R. na jednoj benzinskoj pumpi, gde joj je saopštio da protiv nje postoji krivična prijava. Čak je pred njom telefonirao navodno Miljku Radisavljeviću, tužiocu za organizovani kriminal, a zatim joj zatražio 30.000 evra da bi sprečio njeno hapšenje.

IZVOR: KURIR

Advertisements

error: