I PENZIONERI SE POBUNILI! – SIMBOL PROTESTA – Baka izašla na prozor da podrži demonstracije!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Danas se održao šesti po redu Protest protiv diktature, a prema nezvaničnim informacijama bilo je više od 20.000 građana.

 

Protest je kao i uvek propraćen na Tviteru, ali ali jedna fotografija zapalila je ovu društvenu mrežu.

Naime, jedna baka izašla je na prozor da pozradi protestante koji su išli ka zgradi SIV-a, a u ruci je držala sliku ubijenog premijera Zorana Đinđića.

Mnoge je ova fotografija rasplakala.

„Protest protiv diktature“ održava se šesti dan zaredom. Građani zajedno sa Vojni i Policijskim sindikatom okupili su se ispred Vlade Srbije, a onda protestnom šetnjom došli do zgrade SIV-a.

Advertisements

Reprezentativni Policijski i Vojni sindikat Srbije protestuju ispred Vlade Srbije u Beogradu nezadovoljni materijalnim statusom zaposlenih u sektoru bezbednosti i opštim stanjem u društvu koje kako su naveli, „nezadrživo tone u nepotizam i sve veću korupciju“.

Novica Antić iz Vojnog sindikata kaže da danas sa ovog mesta pokazuju da postoji „Srbija u kojoj su oni, koja je doduše mlađa, i Srbija koja smo mi“.

Da li pojedini zaslužuju da budu vrhovni komandanti vojske – koji se nisu udostojili da razgovaraju s vojskom, rekao je Antić, prenosi N1.

Samo prošle godinu VS je napustilo više od 1600 ljudi, u vremenu kad je srbija bezbednosno ugrožena, u trenutku kad je angažovano više od 60 odsto kapaciteta Vojske Srbije, rekao je.

– Jedno zapamtite – srpski vojnik i srpski policajac nikada neće izdati svoj narod- poručio je Antić.

 

MEDIJI

Advertisements

error: