HVALE GA ŠIPTARI! AZEM VLASI: Vučić je prvi priznao nezavisno Kosovo bravo!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Savetnik kosovskog predsednika Azem Vlasi izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno učinio prvi važan korak ka napuštanju “zablude” da je Kosovo u Srbiji i ocenio da je krajnje vreme da dođe do “istorijskog sporazuma”.

“Još od kada je Miloševićev režim stvorio kosovsku krizu nasilnim rušenjem ustavne autonomije Kosova 1989. i srpsku javnost gurnuo u zabludu da je Kosovo u Srbiji, Aleksandar Vučić je nedavnim javnim istupom, preko autorskog teksta, učinio prvi važan korak ka napuštanju te zablude”, rekao je savetnik Hašima Tačija.

Advertisements

Vlasi je ocenio da je Vučić izneo nešto što, kako je rekao, srpska javnost “poodavno zna: da je Kosovo od juna 1999. godine potpuno nezavisno od Srbije, bez ikakve šanse da se točak istorije vrati unazad”.

Cilj unutrašnjeg dijaloga koji je Vučić inicirao je, prema rečima Vlasija, “istorijsko osvešćenje” u vezi sa Kosovom umesto “prizivanja mitova pokličima ne damo Kosovo”.

Vlasi je ocenio da je krajnje vreme da se do istorijskog dogovora dođe, a njegova kruna treba da bude međusobno priznanje Kosova i Srbije “u postojećim granicama i uspostavljanje diplomatskih i dobrosusedskih odnosa”.

KURIR

Advertisements

error: