HVALA VUČIĆU! Za pun rezervoar goriva radimo tri dana

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Prema prognozi Fiskalnog saveta, prosečna zarada u 2019. godini mogla bi da dostigne 54.000 dinara ili oko 450 evra, deset odsto manje od famoznog proseka od 500 evra koji već godinama obećava predsednik naše države. Imajući u vidu divljanje cena naftnih derivata i očekivane posledice po cene ostalih artikala, građanin Srbiji koji ima sreću da prima prosečnu zaradu moraće da radi čak tri dana ili 24 radna sata samo da bi jednom napunio rezervoar svog automobila.

 

I još toliko da bi izmirio iznos sa priznanice „Infostana“ za prosečan stan od 50 kvadrata sa centralnim grejanjem. Nakon plaćanja ove dve stavke, za sve ostale potrebe – električnu energiju, hranu, odeću i obuću, lečenje, kulturu i informisanje itd. – preostaće mu celih 300 evra. Doda li se tome činjenica naredne godine sledi povišica penzija od nula odsto, izvesno je da ćemo u 2019, drugoj godini Vučićevog „zlatnog doba“, živeti još gore nego danas.

Advertisements

 

Najteže će biti penzionerima koji su nedavnim izmenama Zakona o PIO i bukvalno prevedni žedni preko vode. I to ne samo sadašnji, već i budući penzioneri. Kako je izjavio šef kancelarije MMF-a u Srbiji Sebastijan Sosa, a niko ga od predstavnika vlasti nije demantovao, para za povećanje penzija u 2019. nema. Ako se to ostvari, svima koji se penzionišu do kraja ove i tokom naredne godine penzija će biti računata po vrednosti opšteg boda utvrđenog još krajem 2017, zbog čega će u startu primiti penzije manje od nekoliko do više od deset procenata. A nije moralo da bude tako.

 

Beogradski Glas

Advertisements

error: