HVALA VUČIĆU! – SKUPLJI POREZ NA IMOVINU – Stigli veliki računi na adrese građana

Podeli vest sa drugima!
  • 667
    Shares

Advertisements

Stanovnici Novog Beograda kojima je proteklih dana stiglo da plate porez na imovinu za 2017. godinu bili su iznenađeni računima jer su oni bili uvećani za oko 2 odsto u odnosu na prošlu godinu. Ipak, ova okolnost ne bi trebala da ih iznenađuje jer su beogradski čelnici ovo najavili.

Zavisno od kvadrature nekretnine i lokacije, cena koju poreski dužnici treba da namire do maja 2018. godine razlikuje se za nekoliko stotina dinara.

– Prošle nedelje sam dobio da platim porez na stan od 57 kvadrata. Sad treba da uplatim 7.900 dinara, dok sam prošle godine plaćao 7.700 dinara. Videću da to kao i prethodnih godina platim na rate jer iznos nije mali, a pogotovo sad – kaže Novobeograđanin S. Vistać (65).

Skupština grada Beograda je još na sednici 30. novembra 2016. godine donela Odluku o dopuni Odluke o visini stope poreza na imovinu kojom je propisano da porez na imovinu za 2017. godinu može biti uvećan za 2 odsto u odnosu na obavezu iz 2016. godine.

Advertisements

Odluka kod utvrđivanja godišnjeg poreza na imovinu fizičkih lica za 2017. godinu, primenjuje se na svim gradskim opštinama.

– Navedeno znači da će zaduženja po poreskim rešenjima za 2017. godinu, za sve gradske opštine, u odnosu na utvrđenu obavezu za 2016. godinu, pojedinim poreskim obveznicima biti uvećana do 2 odsto, dok će pojedini obveznici imati i smanjenje obaveze u odnosu na prošlu godinu (zbog niže prosečne cene određene vrste nepokretnosti u određenoj zoni), a sve u skladu sa konkretnom poresko-pravnom situacijom – kažu za u Sekretarijatu za javne prihode.

Onima koji ne plate na vreme, zatezna kamata biće 14 odsto godišnje, a mogli bi biti i kažnjeni sa 5.000 dinara za svaki kvartal za koji nije plaćena rata poreza.

KURIR

Advertisements