HVALA SRBIJO! USPELO JE! Teodora je pobedila rak!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Teodora Vranješević (10), devojčica iz Kragujevca koja se 14 meseci lečila od akutne mijeloidne leukemije na Univerzitetskoj klinici u Frankfurtu, vratila se u sredu u rodni Kragujevac. Teodora je sada dobro, iako i dalje mora na redovne kontrole.

 

Teodori je 13. jula prošle godine obavljena transplantacija koštane srži u Nemačkoj. Posle loših prognoza, teških trenutaka, lečenja, operacije, terapija, devojčica, koja je sve to herojski podnela, konačno je kod svoje kuće u Kragujevcu.

 

– Dragi naši prijatelji, konačno smo dočekali dan da se u punom sastavu i srećni vratimo u naš Kragujevac posle 14 meseci Teodorine borbe u Frankfurtu. Teica je pobedila! Za početak, pre nego što se vidimo i ispričamo o svemu, samo želimo da vam se još jednom zahvalimo na podršci, jer bez vaše pomoći danas ne bismo uživali u ovom trenutku – napisao je na Fejsbuku Teodorin otac Bogdan Vranješević.

Advertisements

 

Podsetimo, devojčici je opaka bolest dijagnostikovana u maju prošle godine. U Srbiji su prognoze za oporavak bile loše, ali doktori sa Univerzitetske klinike u Frankfurtu, na čelu sa čuvenim prof. dr Peterom Baderom, maloj heroini davali su veće šanse. Za skupu operaciju građani iz Srbije i regiona novac su sakupili u rekordnom roku.

 

Tokom humanitarne akcije kakva nije zabeležena na našim prostorima, humani ljudi, kompanije, organizacije, udruženja i brojni drugi učesnici iz Srbije, regiona bivše Jugoslavije, ali i iz mnogih zemalja sveta, skupili su za samo pet dana 350.000 evra potrebnih za lečenje, koje porodica Vranješević nije imala, i tako Teici dali nadu za izlečenje.

 

BLIC.RS

Advertisements

error: