HRVATSKI TENISER BEZ KOMPLEKSA! – Svet mora da prizna Novak je osvojio sve što se može osvojiti!

Podeli vest sa drugima!
  • 306
    Shares

Advertisements

Legendarni hrvatski teniser dao zanimljiv odgovor vezan za saradnju sa Novakom.

Retko koji vrhunski sport toliko poštuje, angažuje i okuplja svoje legende kao što je to slučaj u tenisu. “Sunčani slem” je, u tom smislu, najgostoprimljiviji i izuzetno predusretljiv – redovno osmišljavajući brojne načine da se impresivno tenisko iskustvo i znanje koji ovi asovi imaju prenese na mlađe generacije tenisera, javnost, društvo, medije i same igrače – iako je već značajan broj njih u Melburnu došao po pozivu trenerske struke.

Na redovnom druženju sa medijima, impozantan spisak majstora ovog sporta podelio je svoja mišljenja po brojnim pitanjima koja prate aktuelnu tenisku scenu – i preneo svoje refleksije iz perioda kada su bili takmičari.

Da celo druženje dobije duhovitu notu, prvi se – kao i uvek – za to postarao Anri Lekont, koji je “vikao” na fotografe da se oni pomere malo levo, malo desno – i da im daju najbolji osmeh. Poneseni takvom atmosferom, “led” su probili Martina Navratilova, Goran Ivanišević, Karlos Moja i Pet Keš sa nekoliko opštih izjava – pre nego što su novinari “razgrabili” njih i sve ostale asove za pojedinačne izjave i intervjue.

Ivanišević je, na primer, ocenio da je njegov pulen Berdih “delovao pomalo uplašeno od Federera na Rod Lejver Areni, i da je taj meč više podsećao na skupi čas tenisa pred previše posmatrača.” Moja se “pohvalio” sada dobrim zdravstvenim biltenom svog prijatelja i klijenta Nadala – i naglasio da je, posle teškog meča sa Aleksandrom Zverevim, potpuno oporavljen i spreman da pruži svoj najbolji tenis do kraja turnira.

Majkl Čeng je, uz lament nad porazom svog igrača Nišikorija kroz veliku borbu – istakao da se sada vidi zašto je Federer veliki šampion. Martina Navratilova je podsetila na to da – sve dok god je u žrebu – Serena Vilijams važi za glavnog favorita bilo kog turnira – nešto sa čim Kerber nije umela da se izbori u Australiji.

Advertisements

Naglasivši da je nivo tenisa u Melburnu ove godine pod uticajem bržih terena i lakših loptica – što izuzetno prija Federeru – legendarna čeho-amerikanka je pohvalila dosadašnje nastupe Konte, Muguruze i Pliškove, i istakla da i ne bi bilo iznenađenje da neka od njih podigne trofej u Melburnu.

 

Kao i uvek, jedan od najzanimljivijih sagovornika danas bio je Goran Ivanišević, koji je istakao da je fenomenalno to što Australijan Open ove godine ima pregršt sjajnih priča o uspesima autsajdera – pogotovo što je i on osvojio Vimbldon iz iste perspektive. Smatra da je to odlično za sport, i jedva čeka da vidi da li Zverev ima “ono što je potrebno za još jednu veliku pobedu u Melburnu.”

Inače, veoma pohvalno se izrazio o Federerovim nastupima – konstatujući da “nikad ne znate šta možete da očekujete kad Federer izađe na teren. On zna zašto je u Melburnu, zna da je sposoban da odigra na najvišem nivou i osvoji turnir – inače ne bi bio ovde.” Po njemu, još uvek nije predvidivo ko ima najveće šanse da osvoji turnir u muškom delu žreba – ali misli da bi u budućnosti novi osvajači Gren Slem turnira mogli biti Tim i Dimitrov.

Priupitan da li ima neki komentar na promene u stručnom štabu Novaka Đokovića, i da li bi – ako okolnosti to dopuste – razmotrio mogućnost da sarađuje sa Novakom Đokovićem – simpatični Dalmatinac je odgovorio u svom maniru: “

Teško je meni komentarisati promene u njegovom timu. Iako trenutno nije broj jedan, Novak je – po meni – najbolji, osvojio je sve što se može osvojiti. Vreme će pokazati da li je odluka o promeni stručnog štaba bila ona prava. A za mogućnost da nekada u budućnosti sarađujem sa njim – to bi bilo kao kad bi vas u fudbalu Real Madrid pozvao da budete njihov trener. To se ne odbija, to je san svakoga ko bi ikada želeo da se bavi trenerskim poslom i ko se iole razume u njega.

“Mađioničara” Fabrisa Santoroa smo upitali da prokomentariše povlačenje njegove odlične prijateljice iz doba IPTL Lige, Ane Ivanović, iz tenisa.

 

TELEGRAF

Advertisements