HRVATSKI TENISER BEZ KOMPLEKSA! – Svet mora da prizna Novak je osvojio sve što se može osvojiti!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Legendarni hrvatski teniser dao zanimljiv odgovor vezan za saradnju sa Novakom.

Retko koji vrhunski sport toliko poštuje, angažuje i okuplja svoje legende kao što je to slučaj u tenisu. “Sunčani slem” je, u tom smislu, najgostoprimljiviji i izuzetno predusretljiv – redovno osmišljavajući brojne načine da se impresivno tenisko iskustvo i znanje koji ovi asovi imaju prenese na mlađe generacije tenisera, javnost, društvo, medije i same igrače – iako je već značajan broj njih u Melburnu došao po pozivu trenerske struke.

Na redovnom druženju sa medijima, impozantan spisak majstora ovog sporta podelio je svoja mišljenja po brojnim pitanjima koja prate aktuelnu tenisku scenu – i preneo svoje refleksije iz perioda kada su bili takmičari.

Da celo druženje dobije duhovitu notu, prvi se – kao i uvek – za to postarao Anri Lekont, koji je “vikao” na fotografe da se oni pomere malo levo, malo desno – i da im daju najbolji osmeh. Poneseni takvom atmosferom, “led” su probili Martina Navratilova, Goran Ivanišević, Karlos Moja i Pet Keš sa nekoliko opštih izjava – pre nego što su novinari “razgrabili” njih i sve ostale asove za pojedinačne izjave i intervjue.

Ivanišević je, na primer, ocenio da je njegov pulen Berdih “delovao pomalo uplašeno od Federera na Rod Lejver Areni, i da je taj meč više podsećao na skupi čas tenisa pred previše posmatrača.” Moja se “pohvalio” sada dobrim zdravstvenim biltenom svog prijatelja i klijenta Nadala – i naglasio da je, posle teškog meča sa Aleksandrom Zverevim, potpuno oporavljen i spreman da pruži svoj najbolji tenis do kraja turnira.

Majkl Čeng je, uz lament nad porazom svog igrača Nišikorija kroz veliku borbu – istakao da se sada vidi zašto je Federer veliki šampion. Martina Navratilova je podsetila na to da – sve dok god je u žrebu – Serena Vilijams važi za glavnog favorita bilo kog turnira – nešto sa čim Kerber nije umela da se izbori u Australiji.

Advertisements

Naglasivši da je nivo tenisa u Melburnu ove godine pod uticajem bržih terena i lakših loptica – što izuzetno prija Federeru – legendarna čeho-amerikanka je pohvalila dosadašnje nastupe Konte, Muguruze i Pliškove, i istakla da i ne bi bilo iznenađenje da neka od njih podigne trofej u Melburnu.

 

Kao i uvek, jedan od najzanimljivijih sagovornika danas bio je Goran Ivanišević, koji je istakao da je fenomenalno to što Australijan Open ove godine ima pregršt sjajnih priča o uspesima autsajdera – pogotovo što je i on osvojio Vimbldon iz iste perspektive. Smatra da je to odlično za sport, i jedva čeka da vidi da li Zverev ima “ono što je potrebno za još jednu veliku pobedu u Melburnu.”

Inače, veoma pohvalno se izrazio o Federerovim nastupima – konstatujući da “nikad ne znate šta možete da očekujete kad Federer izađe na teren. On zna zašto je u Melburnu, zna da je sposoban da odigra na najvišem nivou i osvoji turnir – inače ne bi bio ovde.” Po njemu, još uvek nije predvidivo ko ima najveće šanse da osvoji turnir u muškom delu žreba – ali misli da bi u budućnosti novi osvajači Gren Slem turnira mogli biti Tim i Dimitrov.

Priupitan da li ima neki komentar na promene u stručnom štabu Novaka Đokovića, i da li bi – ako okolnosti to dopuste – razmotrio mogućnost da sarađuje sa Novakom Đokovićem – simpatični Dalmatinac je odgovorio u svom maniru: “

Teško je meni komentarisati promene u njegovom timu. Iako trenutno nije broj jedan, Novak je – po meni – najbolji, osvojio je sve što se može osvojiti. Vreme će pokazati da li je odluka o promeni stručnog štaba bila ona prava. A za mogućnost da nekada u budućnosti sarađujem sa njim – to bi bilo kao kad bi vas u fudbalu Real Madrid pozvao da budete njihov trener. To se ne odbija, to je san svakoga ko bi ikada želeo da se bavi trenerskim poslom i ko se iole razume u njega.

“Mađioničara” Fabrisa Santoroa smo upitali da prokomentariše povlačenje njegove odlične prijateljice iz doba IPTL Lige, Ane Ivanović, iz tenisa.

 

TELEGRAF

Advertisements

error: