HRVATSKI PREMIJER: Srbi nas neprestano provociraju

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da je Hrvatska u pokušaju nenajavljenog ulaska u zemlju 11 pripadnika Vojske Srbije reagovala kao ozbiljna država.

 

“Reagovali smo upravo onako kako reaguje ozbiljna država, ozbiljna Vlada, ozbiljna vlast koja drži do sebe kada neko pokuša da izvede provokaciju umesto da kulturno, u skladu sa praksom, hrvatskim zakonima, međunarodnom pravu, najavi posetu, a potom eventualno i druge detalje”, rekao je Plenković novinarima u Solinu.

 

Plenković kaže da Hrvatska na “takve provokacije odgovara čvrsto, čuvajući dignitet države i pravni poredak”.

“Mislim da smo uradili upravo ono što je trebalo i što bismo napravili i sutra”, dodao je Plenković.

Advertisements

Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević poručio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru odbrane Aleksandru Vulinu da “moraju da razumiju da ovo više nije ‘91. i da vojnici mogu ulaziti u Hrvatsku kada žele”.

 

“Prema tome, zna se kako se to radi – zahtev, pa odobrenje. Hrvatska je ozbiljna država, u njoj se moraju sprovoditi zakoni i Srbija mora to da zna”, rekao je Krstičević.

 

Delegaciji Vojske Srbije, koju čine starešine sa Vojne akademije, kadeti i pitomci Vojne gimnazije, juče ujutro je zabranjen ulazak u Hrvatsku.

Delegacija je, kao i prethodnih godina, trebalo da prisustvuje obeležavanju dana Jasenovačkih novomučenika i bila je na vreme i po uobičajenoj proceduri najavljena.

 

N1 Srbija

Advertisements

error: