HRVATSKA: Uhapšen katolički sveštenik pedofil

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Splitska policija je obavestila kako su juče završili kriminalističku istragu nad 72-godišnjim muškarcem za kojeg je “utvrđeno postojanje sumnje da je ostvario obeležja krivičnog dela iz člana 155, a to su bludne radnje, te člana 158. stava 6, polna zloupotreba deteta mlađeg od 15 godina na štetu jedne maloletne osobe”.

 

– Nakon dovršene istrage, 72-godišnjak je uz krivičnu prijavu juče tokom dana predat pritvorskom nadzorniku – saopšteno je iz policije.

 

Kako Index saznaje, radi se o hvarskom svešteniku don Mariju Zelanoviću.

Zaređen je 27. juna 1971., a od tada do danas je župnik u Dolu na Hvaru. Takođe, 19 godina je župnik i u Svirčima. Između ostalog, dobitnik je Nagrade Staroga grada za životno delo.

Advertisements

 

Hvarska biskupija objavila je saopštenje za javnost u vezi sa hapšenje i započetom istragom jednog sveštenika te biskupije, prenosi Informativna katolička agencija.

 

– Biskupski Ordinarijat u Hvaru primio je obaveštenje o hapšenju i započetoj istrazi jednog klerika Hvarske biskupije zbog osnovane sumnje da je počinio krivična dela iz domena krivično-pravne zaštite dece i maloletnika. U skladu s propisima kanonskog prava, dijecezanski biskup izrekao je kleriku sve mere predviđene crkvenim zakonodavstvom u takvim slučajevima.

 

IZVOR: Republika.rs / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: